četvrtak, 14 decembar 2023 06:32

Održana prezentacija o uslugama „Volonterskog servisa“ za najstarije sugrađane

U organizaciji Grada Sombora, danas je u prostorijama Gradskog udruženja penzionera Sombor, predstavlјen projekat „Volonteri bez granica“ u kom učestvuju učenici trećih i četvrtih razreda fizioterapeutskog smera Srednje medicinske škole „Dr Ružica Rip“ i obrazovni profili frizer i pedikir – manikir Srednje škole „Sveti Sava“. Događaju je prisustvovao član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smilјanić, načelnica odelјenja za društvene delatnosti Marija Jerković i direktorica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora Jelena Stakić.

Navedene škole su u sklopu ovog projekta pokrenule „Volonterski servis“ kako bi učenici kroz rad sa sugrađanima na kvalitetan i praktičan način sticali znanja i veštine koje će koristiti u dalјem zaposlenju nakon završenog školovanja. S druge strane, građani na ovaj način mogu besplatno da dobiju usluge fizioterapeuta, frizera, pedikira i manikira za koje bi inače morali platiti.

Po završetku prezentacije, gradski većnik Darko Smilјanić je pozdravio prisutne i dodao da će Grad Sombor uvek podržati penzionere i da će vrata gradonačelnika i lokalne samouprave za njih uvek biti otvorena za saradnju.
„Hteo bih da se ispred lokalne samouprave zahvalim školama jer su došle ovde kod naših dragih penzionera da im predstave svoje besplatne usluge koje će im sigurno značiti. Dragi penzioneri, vi ste izuzetno aktivni i organizovani i Grad će vas uvek podržati u svim vašim aktivnostima. Želim vam da ostanete ovako organizovani, pozitivni i nasmejani još puno godina, kako bi i mi jednoga dana kada ostarimo, imali gde da dođemo“, rekao je gradski većnik Smilјanić.

Za potrebe pružanja fizioterapeutskih usluga Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“ je dobila opremu za rad u vidu tegova za zglobove, elastične trake za vežbanje, pilates lopte, ripstole, medicinske lopte, ortopedske hodalice, tatami strunjače i drugu opremu. Kada je reč o Srednjoj školi „Sveti Sava“, opremlјen je salon za praktičnu nastavu gde će učenici pružati usluge pranja kose, šišanja, feniranja i pravlјenja frizura, kao i osnovni pedikir i manikir.
Sredstva za ovaj projekat su obezbeđena iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Sombora.

Zainteresovani građani koji žele da iskoriste usluge koje pruža „Volonterski servis“, moći će svoj termin da zakažu u prostorijama navedenih škola.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.