sreda, 13 decembar 2023 06:54

Četvrtina mladih u Srbiji nema posao, izjavila ministarka Jelena Begović boraveći u Somboru

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović izjavila je juče u Somboru da je nezaposlenost mladih od 15 do 24 godine u 2012. godini iznosila 51,2 odsto, a da je u drugom kvartalu 2023. godine duplo manja i da iznosi 24,7 odsto.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Begović je prilikom obilaska gradilišta Omladinskog centra u Somboru rekla da se trenutno grade još tri omladinska centra, u Novom Pazaru, Nišu i Subotici.

Istakla je da je vlada Srbije do sada dala podršku od 180 miliona dinara, a da za sledeću godinu planirano da bude izdvojeno još 240 miliona dinara za izgradnju novih centara.

Begović je navela da će Omladinski centar u Somboru „biti mesto neformalnog obrazovanja, gde će se mladi susretati, dobijati mentorsku podršku i različite vrste pomoći, bilo da se radi o odabiru zanimanja, novim tehnologijama ili izazovima koje će doneti budućnost“.

Izvor: BIZLife

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.