utorak, 12 decembar 2023 11:01

Izbegličkim porodicama u Somboru uručeni ključevi stanova

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavlјević, gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i gradski većnik za oblast socijalne zaštite Darko Smilјanić, uručili su klјučeve stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, na teritoriji grada Sombora i održali sastanak na temu kreiranja plana za dalјe zbrinjavanje izbegličkih porodica.

Komesarka Stanisavlјević se ovom prilikom zahvalila gradonačelniku Sombora na rezultatima koje su postigli u zbrinjavanju izbegličkih porodica i naporima koje ulažu da sve izbegličke porodice u najskorijem periodu budu zbrinute i najavila nastavak uspešne saradnje po pitanju zbrinjavanja svih izbegličkih porodica kojima je pomoć potrebna.

„Komesarijat je u toku 2023. godine gradu Somboru dodelio ukupno 13.951.000,00 dinara kojim je obezbeđeno 176 porodica izbeglica i interno raselјenih lica, kroz dodelu seoskih domaćinstava, građevinskog materijala, dohodovnih aktivnosti, ekonomskog osnaživanja, paketa hrane i ogreva. I u 2024. godini ćemo kao i do sada raditi marlјivo i posvećeno dok ne zbrinemo sve porodice koje još uvek čekaju svoj krov nad glavom. Politika Aleksandra Vučića nam daje podršku ka postizanju zajedničkog cilјa Komesarijata i jedinica lokalne samouprave, a to je da odgovorno brinemo o svim izbeglicama koje su ratom ugrožene ostale bez svojih ognjišta i dom potražili u Srbiji“, rekla je komesarka Stanisavlјević.

U 2023. godini Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije dodelio je ukupno 558 stambenih rešenja.

Gradonačelnik Ratković se zahvalio Komesarijatu na podršci u cilјu zbrinjavanja izbeglih i interno raselјenih lica i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže kako bi svi oni kojima je potrebno, dobili svoj dom.
„Želim da se zahvalim Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije na podršci i sredstvima koja izdvajaju kako bi zajednički obezbedili krov nad glavom za što više izbeglih i raselјenih lica koja žive na teritoriji našeg grada. Danas smo potpisali Ugovore sa još dve porodice i predali im klјučeve njihovih budućih domova i verujem da će im ovo puno značiti u dalјem životu jer su rešili jedan od najvećih problema koji su imali, a to je da imaju svoj dom. Zajedno sa Komesarijatom, nastavićemo kroz razne aktivnosti da pomažemo izbeglim i raselјenim licima kako bi im život učinili što pristojnijim“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Komesarka i gradonačelnik su nakon sastanka i uručenja klјučeva posetili izbegličke porodice koje su dobile seosku kuću sa okućnicom i tom prilikom se upoznali sa njihovim potrebama.

„Poseta i razgovor sa korisničkim porodicama nam pomaže u još većoj motivaciji ka zbrinjavanju svih izbeglih lica na teritoriji Srbije u cilјu rešavanja stambenog pitanja. Komesarijat je tu zbog svojih korisnika i uvek se trudimo da pomognemo svima kojima je pomoć najpotrebnija, ali isto tako ne zaboravlјamo ni naše korisnike koji su pomoć već ostvarili“, zaklјučila je komesarka.

Nakon sastanka i obilaska korisničkih porodica, komesarka Nataša Stanisavlјević i gradonačelnik Antonio Ratković su posetili prihvatni centar za migrante u Somboru i tom prilikom se upoznali sa trenutnom situacijom u Centru.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.