sreda, 06 decembar 2023 09:37

Koncert orkestra “Beltango kvintet” Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor

 U petak, 15 decembra, u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, održaće se koncert orkestra “Beltango kvintet”, s početkom u 20.00 časova.

Ulaz je besplatan!

Osnovan je u Beogradu 1998. godine, na inicijativu Aleksandra Nikolića, prvog koncertnog bandoneoniste u Srbiji.

Beltango čine vrsni domaći umetnici:

Aleksandar Nikolić (bandoneon)
Ivana Nikolić (klavir/vokal)
Antonija Barna (violina)
Bogdan Pejić (el.gitara)
Petar Holik (kontrabas)

Beltango je prvi tango orkestar sa Balkana koji u svom sastavu neguje i zvuk autentičnog bandoneona, instrumenta koji je istorijski neraskidivo povezan sa tangom i čija jedinstvena boja zvuka stvara neponovljiv tango doživljaj.

Dobitnici su prestižne nagrade „Premio Astor Piazzolla”, koju dodeljuje fondacija slavnog kompozitora.

Iza sebe imaju diskografska izdanja – “Beltango Nuevo”, 2001. “Beltango en vivo”, 2004.„Beltango Trilogija“, 2007. „Teatro del Alma”, 2014. “Bandoneon & Strings”, 2016.“Beltango Locomotivo”, 2023.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.