sreda, 06 decembar 2023 09:34

IZMENJENA UREDBA: Ponovo kontrola brodova na Bezdanu

 

VLADA Srbije usvojila je izmene Uredbe o režimu graničnih provera domaćih i stranih plovila, pa je rečni granični prelaz "Bezdan" - na Dunavu, između Srbije i Hrvatske - ponovo u funkciji za ulazno-izlazne revizije brodova.

Konkretno, od donošenja Uredbe 2019, dogodilo se proširenje šengen-zone, pa oko 140 kilometara toka Dunava - od granice sa Mađarskom, do Bačke Palanke - nije bilo "bezbedonosno pokriveno". Zbog toga je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture formiralo radnu grupu u čijem radu su učestvovali predstavnici Uprave granične policije MUP, Ministarstva spoljnih poslova, Agencije za upravljanje lukama, Ministarstva finansija, Uprave carina, lučkih kapetanija, te Granične veterinarske i Granične fitosanitarne inspekcije Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

- Obavljanjem graničnih provera stranih i domaćih plovila na graničnom prelazu "Bezdan", omogućava se kontrola plovila odmah po ulasku u Srbiju, što povećava bezbednost i sigurnost na teritoriji Srbije, uz efikasnije integrisano upravljanje granicom i sprovođenje procedura - navedeno je u saopštenju iz resora Gorana Vesića koji je, još u februaru, najavio ovakav epilog, procenjujući da ukidanje ovog graničnog prelaza nije bilo pravedno.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.