subota, 02 decembar 2023 05:49

U toku radovi na izgradnјi novog somboskog parkinga na lokaciji bivšeg „Prokupca“

Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija Đorđe Zorić, obišli su danas radove na izgradnji parkinga na prostoru nekadašnjeg preduzeća „Prokupac“, gde su sa predstavnicima izvođača radova „Džimi commerce“ d.o.o. Bezdan, razgovarali o dinamici radova i planiranom završetku.

Gradonačelnik Ratković je tom prilikom izjavio kako će izgradnja ovog parkinga značiti svim građanima jer će biti smanjen problem nedostatka parking mesta u centru grada, te dodao kako ovo nisu jedini infrastrukturni radovi koji se odvijaju u gradu.

„Na naše veliko zadovolјstvo počeli su radovi na izgradnji novih parking mesta ovde na mestu bivšeg „Prokupca“. Počela je prva faza radova koja obuhvata izgradnju 80 parking mesta, zida oko parcele, kanalizacije, kao i postavlјanje javne rasvete. U drugoj fazi će se izgraditi zgrada za potrebe „Parking servisa“, a imamo u planu da radimo dokumentaciju i da izgradimo još jedan nivo koji će obezbediti još novih parking mesta za naše sugrađane. Kompletni radovi će koštati oko 28 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Sombora. U prošloj godini smo završili 65 parking mesta na Staparskom putu, a ove godine smo kroz projekat kružnog toka uradili parking mesta ispred Sokolskog doma i Osnovnog suda. Plan nam je da u narednoj godini pripremimo projektno – tehničku dokumentaciju za Vojvođansku ulicu kako bi u narednim godinama i tamo rešili problem nedostatka parking mesta. Pored ovih radova, u toku su pripremni radovi za asfaltiranje neasfaltiranih ulica, a trenutno se radovi odvijaju na izgradnji ulice Jovana Dučića. Ako nam vremenski uslovi dozvole, do kraja godine planiramo da završimo deset ulica. Za 2024. smo opredelili oko 100 miliona dinara za nastavak uređenja neasfaltiranih ulica i verujem da ćemo u narednim godinama uspeti da asfaltiramo sve neasfaltirane ulice na zadovolјstvo svih naših sugrađana“, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Prema rečima gradonačelnika Ratkovića, za svaku neasfaltiranu ulicu se radi planska dokumetacija, rešavaju imovinsko – pravni odnosi, koji predstavlјaju najveći problem i zbog kojih se nije ranije pristupilo asfaltiranju, a kada sve bude spremno, uporedo se rade vodovod i kanalizacija kako ne bi bilo potrebe za naknadnim sečenjem asfalta. U ovoj godini su asfaltirane neasfaltirane ulice Balјalučka, Slavonska, Dvorska, Mali sokak i Svetog Arhiđakona Stefana u Somboru, te Petra Preradovića u Bačkom Bregu. Pored toga, trenutno se radovi izvode u ulicama Jovana Dučića i Pavla Vujisića, nakon čega će biti nastavlјeni u ulicama Simele Šolaje, Majora Tepića, Miodraga Petrovića Čkalјe i Svetog Nikole.

Takođe, počeli su radovi na pripremi terena za izgradnju brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“, a sredinom decembra očekujemo početak radova na izgradnji prve faze u dužini od 2,5 kilometara.

Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.