četvrtak, 30 novembar 2023 05:41

SOMBORAC SVETSKI PRVAK U BOĆANJU: Veliki uspeh Dejana Kovačevića u Francuskoj

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu „Rummilly“ u boćanju, koje se održalo u Francuskoj, reprezentacija Srbije se okitila sa zlatnom i bronzanom medaljom. Zlato za Srbiju doneo je Somborac Dejan Kovačević u paru sa Milicom Kolundžijom u disciplini miks krug.

Dejan Kovačević je u juniorskim i seniorskim kategorijama osvajao nekoliko medalja na međunarodnim takmičenjima, ali po prvi put se popeo na najvišu stepenicu. Trenutno je član BK „Novi Beograd“.

-Boćanje možda deluje kao lagan sport, ali je potrebno mnogo truda, veštine i koncentracije kako bi se napredovalo i kako bi se ostvarili zavidni rezultati - kaže Kovačević.

Na velikom uspehu mladom Somborcu čestitao je gradonačelnik Antonio Ratković, poželevši mu puno ispeha na daljim takmičenjima.

-Naš grad ima nekoliko boćarskih klubova koji su veoma uspešni i bilo je pitanje vremena kada će neko od igrača doći do najvišeg međunarodnog odličja, a Dejan je uspeo u tome - naglasio je gradonačelnik Ratković .

Na teritoriji Sombora ima nekoliko boćarskih klubova koji okupljaju veliki broj zainteresovanih igrača različitih uzrasnih dobi, kao što su BK „Sombor“, BK „Ravangrad“, BK „Stanišić“, BK „Riđica“ i BK „Foks“ iz Kljajićeva. Oni veruju da sport ide uzlaznom putanjom i da podrškom koju im pruža lokalna samouprava imaju mogućnosti za mnogo veće rezultate kada je reč o međunarodnim takmičenjima.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sajamski popusti kod većine domaćih turističkih agencija traju još dan, dva, a grčka letovališta su na startu najtraženi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.