petak, 24 novembar 2023 05:57

Besplatne kineziterapijske usluge za građane u Srednјoj medicinskoj školi "Dr Ružica Rip" u Somboru

U okviru projekta „Volonteri bez granica“ koji realizuje Grad Sombor kroz aktivnosti Kancelarije za mlade, u saradnji sa Srednjom medicinskom školom „Dr Ružica Rip“, pokrenut je „Volonterski servis“ u kojem učestvuje oko 60 učenika trećeg i četvrtog razreda fizioterapeutskog smera. Tom prilikom, školu su posetili član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, načelnica Odelјenja za društvene delatnosti Marija Jerković i koordinator za decu i mlade Bojana Šimunov, gde su zajedno sa direktoricom škole Žužanom Fridrih, obišli učenike koji su pružali kineziterapijske usluge zainteresovanim građanima.

Načelnica Odelјenja za društvene delatnosti Marija Jerković, istakla je da će kroz ovaj projekat učenici steći neophodnu praksu, dok će građanima biti dostupna još jedna zdravstvena usluga.

„Projekat se organizuje sa cilјem realizacije terapija kroz kineziterapijske procedure od strane mladih učenika trećeg i četvrtog razreda fizioterapeutskog smera uz nadzor tri profesora – instruktora praktične nastave. Kroz realizaciju ovih aktivnosti budući mladi fizioterapeuti će steći više iskustva u direktnom radu sa pacijentima, dok je našim sugrađanima dostupna još jedna usluga u cilјu pobolјšanja njihovog zdravlјa“, izjavila je Marija Jerković.

Za potrebe pružanja fizioterapeutskih usluga u sklopu ovog projekta, Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“ je dobila opremu za rad u vidu tegova za zglobove, elastične trake za vežbanje, pilates lopte, ripstole, medicinske lopte, ortopedske hodalice, tatami strunjače i drugu opremu, a finansiranje je obezbedio Pokrajisnki sekretarijat za sport i omladinu.

Zainteresovani građani koji imaju oštećenja i povrede lokomotornog aparata i koji pripadaju ranjivim kategorijama u lokalnoj zajednici, moći će da prisustvuju terapijama koje će se realizovati svakog četvrtka u periodu od 8 do 12 časova, a sve dodatne informacije se mogu dobiti na brojeve telefona: 061/475-2222 i 064/075-0989.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.