nedelja, 19 novembar 2023 08:22

POLICIJSKA AKCIJA U SOMBORU, UHAPŠENO 18 OSOBA: Dislocirano više od 1.000 migranata

U policijskoj akciji u Somboru uhapšeno 18 lica koja će biti procesuirana i koja su jedni od organizatora organizovane kriminalne grupe koja se bavila prebacivanjem migranata prema Mađarskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je u subotu uveče Sombor i poručio da se akcija MUP-a Republike Srbije u vezi sa suzbijanjem iregularnih migracijanastavlja sve dok poslednji krijumčar ne bude uhapšen.

"Jutros u 3.30 časova, jedinice Žandarmerije, JZO, SAJ i Policijske uprave u Somboru imale su opsežnu akciju u kojoj su, u poslepodnevnim satima, dislocirale 1.102 migranta. Od večeras u Somboru više neće biti migranata, makar ne u takvom broju, i u narednom periodu gledaćemo da sve one koje zateknemo na opštini Sombor istog trenutka dislociramo. Građani Sombora moraju da znaju da je uz pomoć određenih lokalnih struktura odavde bila polazna tačka ka Subotici, Horgošu i ostalim mestima gde su ih čekali krijumčari“, naglasio je ministar Gašić.

Dodao je i da je u akciji uhapšeno 18 lica koja će biti procesuirana i koja su jedni od organizatora organizovane kriminalne grupe koja se bavila prebacivanjem migranata prema Mađarskoj.

"Akcija MUP-a Republike Srbije se nastavlja i nećemo stati dok zadnji krijumčar sa naše teritorije, ma gde to bilo, širom Srbije, ne bude uhapšen. U narednim danima MUP će nastaviti rad po svim hostelima, sobama na dan koje se izdaju, i taksistima koji su do danas bili logistika svima njima u dovoženju hrane, prevoženju do Subotice, ili nekih drugih destinacija i sa njima ćemo i u narednom periodu imati ozbiljan rad“, poručio je ministar.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio se ministru Gašiću, MUP-u, kao i načelniku Policijske uprave u Somboru na opsežnoj akciji i istakao da je glavni cilj da stanovnici mogu bezbedno da šetaju i da će i u narednom periodu učiniti sve kako bi migranata bilo što manje.

Izvor: Mondo

Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.