Humanitarna izložba torti i kolača za radost najmlađih u Domu učenika u Somboru Humanitarna izložba torti i kolača za radost najmlađih u Domu učenika u Somboru
četvrtak, 09 mart 2023 05:41

Humanitarna izložba torti i kolača za radost najmlađih u Domu učenika u Somboru

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena u utorak je u somborskom Domu učenika u organizaciji gradskog odbora Asocijacije žena Srbije održana humanitarna izložba torti i kolača pod nazivom „Deci s lјubavlјu“.

Na izložbi su svoje veštine u pravlјenju poslastica prikazale predstavnice Udruženja žena „Rubac“ Klјajićevo, Sekcije žena Udruženja penzionera „Stanišić“, Sekcije žena OKUD „Ivo Lola Ribar“ Sonta, Udruženje žena „Bačko Vranje“ Karavukovo, Udruženja žena „Majčino srce“ Lalić, Kolo srpskih sestara Sombor, Udruženje žena „Prijatelјi dece“ Riđica, Udruženje žena „Zlatne niti“ Deronje i Udruženje žena Stapar. Žiri je imao nimalo lak zadatak da odabere pobednička mesta, a prvo mesto pripalo je Danijeli Duduković, drugo Gordani Tasković, a treće Ani Mihalјev.

Ovom prilikom otvorena je i izložba dečijih radova đaka prvaka Zapadnobačkog okruga pod nazivom „Cvet za moju mamu“. Za izložbu je bilo prijavlјeno oko 60 radova, a umetnik Zdravko Borojević je proglasio i uručio prigodne nagrade za najbolјa tri rada Nikoli Romaniću, Veri Pavlović i Miroslavi Brinjak.

Manifestaciju je zvanično otvorio član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smilјanić, prisutne su pozdravili i predsednica somborskog odbora Asocijacije žena Jelica Polovina, kapetan Vojske Srbije Dušica Žižić, a svoje stihove kazivao je Zdravko Borojević, te je recitaciju izvela Klara Menđan.

Torte i kolači, nakon predstvlјanja na izložbi, poklonjeni su Domu za nezbrinutu decu „Mika Antić“ i ŠOSO „Vuk Karadžić“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.