četvrtak, 09 februar 2023 07:51

Specijalistički pregledi po seoskim naseljima na području grada Sombora

Somborski Dom zdravlja “Dr Đorđe Lazić” pokrenuo je akciju specijalističkih pregleda po seoskim naseljima sa područja grada Sombora. Prvi pregledi obavljeni su u Bezdanu. 

Somborski Dom zdravlja prvi put je u selu Bezdan organizovao specijalističke preglede zahvaljujući opremi koju je obezbedila Pokrajinska Vlada, dok je za ove namene vozilo Hitne pomoći kupio grad Sombor.

Cilj je da se seosko stanovništvo pokrije pregledima zbog kojih moraju da putuju u grad Sombor. Stariji građani pozdravljaju ovu akciju i ističu da je u selima ovakav način pregleda više nego značajan.

Grad Sombor ulaže u obnovu seoskih ambulanti, a u toku marta se očekuje i završetak radova na rekonkstukciji Doma zdravlja.

“Pokrenuli smo krug pregleda po seoskim ambulantama, ultarzvuk, ekg i laboratorijski pregledi obavljaće se. Jedna viša medicinska sestra obavlja pregled stopala, a za to ima vrlo retko vremena čak i u specijalističkim službama", rekao je Emeše Uri, direktorica Doma zdravlja “dr Đorđe Lazić” u Somboru.

“Prošle godine smo renovirali četiri velike ambulante u Kljajićevu, Dorosluvu, Riđici i završavaju se radovi u Bezdanu. Na taj način želimo da obezbedeimo mnogo bolje uslove. Unapređivali smo i dentalno zdravlje stanovništva, a kupili smo jedanest novih stomatoloških stolica", rekla je Antonija Nađ Kosanović, gradska većnica za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva-

Akcija specijalističkih pregleda po selima sa područja grada Sombora trajaće cele godine, a 14.februara specijalistički pregledi biće dostupni za meštane Stapara.

Izvor RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.