Šta je tačno kvantna medicina u koju se kunu i Rusi i Nemci i zašto kod nas nije priznata Šta je tačno kvantna medicina u koju se kunu i Rusi i Nemci i zašto kod nas nije priznata

Šta je tačno kvantna medicina u koju se kunu i Rusi i Nemci i zašto kod nas nije priznata

Jačanje imuniteta, antistres, balans hormona, samo su neki od efekata kvantne medicine (KM), ističu lekari koji se bave ovom metodom, koja je kao vodeća u zdravstvu, već pola veka zastupljena u Rusiji i Nemačkoj, dok je u Srbiji odobrena samo kao “pomoćna metoda”. Naši lekari koji je kao takvu i koriste, ili je u potpunosti odbacuju, smatraju da ne može da leči pacijente, naročito ne od teških oboljenja, ali da može biti korisna u domenu dijagnostike.

Kvantna medicina potiče sa prostora Rusije i Nemačke, još od sedamdesetih godina prošlog veka, gde je najvažnija grana alternativne medicine koja se nezavisno ili uporedo primenjuje sa zvaničnom medicinom. Danas se KM smatra medicinom budućnosti, a u našoj zemlji je odobrena od strane Srpskog lekarskog društva.

“Kvantna medicina nam pokazuje da osim što smo svi bića koja imaju telo, imamo i svoje energetske zapise, koji vibriraju na određeni način, i svi smo posebni i povezani. Kvantna medicina dala je doprinos nauci tako što je našla način kako da energetski budemo povezani sa svemirom i dala nam uvid u to da je naše telo materijalno i energetsko. Tesla je govorio da ćemo doživeti ogroman pomak kada budemo shvatili koliko je bitna energija tela za njegovo zdravlje”, priča za Nova.rs mr.sci med dr Jelena Jovanović, specijalista pedijatrije u ordinaciji “Bebologije”.

Sa najmlađim pacijentima, u pedijatriji, ova doktorka u dijagnostici i lečenju koristi medicinu koja obuhvata energetiku.

“Posle završenog Medicinskog fakulteta otišla sam na tečajeve koje su držali Kinezi, na akupunkturu. Tamo sam razumela šta znači kada telo nije samo gomila organa, već savršeno ponovljena celina koja zna sve što piše u svemiru. Svaki delić tela zna sve o celom telu. Svako od nas ima neko znanje, sećanje, ali svako ima i svoju frekvenciju. Kada o telu razmišljate kao o celini koja je sastavljena iz delova, proširujete svoje mogućnosti za lečenje. Kada se spomene kvantna medicina, misli se na kvantne aparate, a oni imaju sposobnosti da nam pomognu u dijagnostici. Ako dete recimo ima probleme sa određenim namirnicama, kvantni aparat pomaže i reaguje na vibraciju određene namirnice, a kada je izbacimo, onda dete više nema simptoma. Kvantni aparati mogu da deluju i terapijski”, objašnjava dr Jovanović.

Suština je da svako od nas poseduje elektromagnetno polje, naglašava ona.

“Za dete je, osim uobičajenih zdravstvenih saveta, važno da se mama dobro oseća, da je bezbedna, da pruža osećaj ljubavi, poverenja, sigurnosti. Mama je za dete polje mira, a dete je mami neko ko je iz njenog tela ušao ili ušla, u potpuno drugačiju sredinu. Ta dva tela i na daljinu znaju šta se onom drugom dešava u organizmu i jedno drugo isceljuju, što nam pokazuje koliko je važna energija tela”, kaže doktorka Jovanović.

Lekari u Srbiji, međutim, nemaju puno poverenje u kvantnu medicinu, ali je odobravaju kao pomoćnu vrstu dijagnostike.

“U Srbiji su u toku poslednjih nekoliko godina otvorene brojne ordinacije različitih vidova alternativne medicine. Neke od njih su, poput kvantne medicine, priznate kao pomoćne od strane Srpskog lekarskog društva, koje je priznalo 10 metoda lečenja, ali samo kao pomoćne uz zvaničnu medicinu, među njima je i KM. Moje mišljenje je da KM nije adekvatna za terapiju i da ne može da leči, ali da je vrlo korisna u domenu dijagnostike. Kao alergolog i imunolog imala sam iskustva sa ajurvedom, koristili smo je upravo kao pomoćnu metodu u dijagnostici. Naime, Rusi imaju aparat koji se zove ‘veda puls’. Taj aparat je dijagnostički i terapeutski i kao takav može biti značajan za poboljšanje kvaliteta života”, kaže za Nova.rs dr Gorana Isailović, alergolog i specijalista dermatovenerologije iz Beograda.

Ona smatra da se kvantnom medicinom ne leči nijedna bolest.

“Radili smo sa aparatom za ajurvedu u okviru ‘šumske medicine’. Testirali smo ga na pacijentima, koji su pre nego što krenu u šetnju šumom od nekoliko sati, radili skrining. Merili smo nivo energije u energetskim poljma, čvorovima i auru, energetski omotač koji svaka osoba proizvodi oko sebe, a kad su se vratili iz šetnje ponovo smo radili merenje. Pokazali smo, tim aparatom kvantne medicine, koliko se i kako njihova aura popravlja posle samo tri sata boravka u šumi. Moj stav je na kraju da se kvantnom medicinom ništa ne leči, ali pomoću aparata koji se koristi u ovom vidu KM dijagnostikujemo bolest, što je veoma važno. Takođe, nalazimo način da se osoba oseća bolje”, priča dr Isailović.

Rizično je, ističe ona, lečiti pacijente samo kvantnom medicinom, homeopatijom, kineskom tradicionalnom medicinom ili bilo kojom od ovih varijanti bez zvanične medicine, smatra doktorka.

“To je jedan od razloga zašto su priznate samo kao pomoćne, jer prosto nije preporučljivo da se pacijenti od teških oboljenja leče na ove načine, a bez zvanične medicine. Neke od ovih metoda mogu čak prouzrokovati veću štetu. To sve zavisi od organizma i stepena oboljenja, ali svakako se mogu koristiti kao pomoćne u konslutaciji sa lekarom, zvanične medicine, naravno”, objašnjava dr Isailović.

Suština delovanja kvantne medicine je pre svega u preventivi, ali i lečenju mnogih oboljenja čiji je uzrok nepoznat. Terapijske metode su bez neželjenih efekata, sa produženim dejstvom što čini da se i nakon završene serije tretmana, u telu odvijaju procesi jačanja imuniteta i samoizlečenja.

KM terapija

Kvantna medicina se bavi energetskim disbalansom organizma, a terapija je bazirana na finim podešavanjima, odgovarajućim frekvencijama kojima se organizam putem biorezonance dovodi u balans, a smatra se da čak dve godine pre nego što dođe do ispoljavanja simptoma karakterističnih za određeno oboljenje, postoji energetski disbalans na nivou ćelija.

Po kom principu funkcioniše kvantna medicina?

Glavni postulat kvantne medicine je da je svaka ćelija u našem organizmu, organ, tkivo i ceo sistem energetske prirode. Naše telo emituje elektromagnetne talase koji su definisani frekvencom, talasnom dužinom, amplitudom. Na osnovu ovih parametara procenjujemo stanje naših organa, sistema i celog organizma. U slučaju hroničnih bolesti, energija organa je izmenjena, što sistem detektuje kao talase izmenjenih parametara.

Šta sve možemo da pregledamo metodom kvantne medicine?

kardiovaskularni sistem
respiratorni sistem
gastrointestinalni sistem

endokrini
mozak i autoimuni sistem
genito – urinarni sistem
koštano zglobni sistem
procena rizika od infarkta, moždanog udara, maligniteta, autoimunih bolesti

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.