Kako da lice što duže zadrži mladalački izgled? Kako da lice što duže zadrži mladalački izgled?

Kako da lice što duže zadrži mladalački izgled?

Postoji li neka caka, trik, super krema ili bilo šta, što će učiniti da tvoje lice uvek bude kao u dvadesetim godinama?

Kako godine prolaze, koža se menja, stari i to je primetno naravno i na dekolteu i na nogama, ali na svakodnevnom udaru je svakako lice. Noge, ramena, dekolte sve se to  može donekle prikriti odećom, ali lice i taj svež, mladalački izgled teško je očuvati i čini se da nijedna šminka nije dovoljno dobra da bi nas vratila deceniju ili više unazad. Jednostavno, starenje je neizbežno.

Ali, ako već moramo da starimo, zašto da ne učinimo sve što je u našoj mogućnosti da starenje odložimo, a da mladalački  izgled lica bude naš prioritet? Postoje brojni načini da se lice podmladi, od korišćenja odgovarajuće kozmetike do raznih efikasnih anti age metoda poput mezoterapije. Međutim, ne treba zaboraviti da je genetika veoma važan faktor. Osobe koje genetski imaju zategnutiju, lepšu i jednostavno izdržljiviju kožu automatski su u prednosti i biće im lakše da tonus i lepotu svog lica sačuvaju.

Kako god, svi treba da znamo na koji način i kako. Evo nekih praktičnih saveta i preporuka koje treba da uvrstite u svoje navike i da pokušate da što duže zadržite mladalački izgled lica.

Saveti i preporuke

Kako bi lice što duže zadržalo mladalački izgled, potrebno je da se u ranoj fazi dakle već u dvadesetim godinama počne sa primenom nekih  saveta.

Klonite se sunca bez zaštitnog faktora

Svi volimo da se sunčamo i jedva dočekamo te vrele letnje dane kako bismo “nabacili boju” i dobili željeni ten. Jako je važno da prilikom svakog izlaganja suncu imate zaštitnu kremu i to posebno kod predela oko očiju. Predeo oko očiju je deo gde je koža veoma tanka i gde jako brzo dolazi do pojave bora. Te sitne bore oko očiju brže  nastaju ako se nekontrolisano izlažete suncu.

Kad se nasmejete eto “bora smejalica” i lice više nema taj mladalački izgled. Dermatolozi smatraju da 90% vidljivih znakova starenja na koži lica nastaje upravo zbog oštećenja za koje je odgovorno UV zračenje. Koža lica dobija opušten izgled, nastaju bore, a nekada i prevremene staračke fleke.

Ovo je jedna od dugoročnih preventivnih metoda koja je jako bitna kada je zadržavanje tog mladalačkog izgleda lica u pitanju.

Pijte puno vode

Jedan od osnovnih ključeva za što duži mladolik izgled kože je i hidratacija. Preko dva llitra vode je neophodno popiti svakoga dana kako bi koža na pravilan način bila hidririrana i kako bi samim tim izgledala zdravo, blistavo i sveže.

Dehidrirana koža ne izgleda lepo i privlačno, a pored toga takva koža pravo je i pogodno tlo za nastanak bora. Ako svakodnevno unosite dovoljnu količinu tečnosti, tkivo će se obnavljati, a koža će imati zdrav i mladalački izgled lica.

San

Još jedan od saveta kako da održite što duže mladalački izgled je san. Potrebno je da se jednostavno dobro i kvalitetno odmorite. Prilikom spavanja telo se oslobađa hormona stresa, jer nije svesno ni stresa, ni svakodnevnice ni nervoze. Odmarate se, ćelije se regenerišu i obnavljaju i sve je odlično.

Manje ste nervozni i napeti ako se dobro naspavate. Pored toga neki dermatolozi navode da je najbolje za kožu lica ako spavate na satenskoj jastučnici. Pamuk po njima predstavlja grubu tkaninu koja može da doprinese razgradnji kolagena, a to dovodi do nastanka bora.

Hidratantne kreme

Hidratacija je veoma važna. To smo videli i kod saveta da je neophodno unositi određenu količinu vode na svakodnevnom nivou. Voda pomaže da koža bude hidrirana iznutra.

Možete i morate na svakodnevnm nivou da koristite dobre hidratantne kreme. Takva krema u sebi ima dva sastojka koji pomažu koži da bude meka i gipka. Prvi sastojak su ovlaživači, koji uvlače vodu iz vazduha u kožu. A drugi sastojak je tzv. emolijens, koji pomaže u jačanju lipidne barijere i koji doprinosi zadržavanju vode unutar organizma. Mnogo je takvih krema i potrebno je pronaći onu koja vam najviše odgovara.

Kada pronađete najbolju kremu za svoje lice potrebno je da je svakodnevno koristite. Kreme za lice za dan su nešto što morate imati u svom neseseru svakog momenta. Redovna upotreba hidrantnih krema je veoma bitna kako bi koža zadržala mladalački izgled.

Ishrana bogata voćem i povrćem

Ako želiš da vaša koža bude zategnuta, mlada i lepa potrebno je da jedete što više hrane bogate vitaminima i mineralima tj. voćem i povrćem. Voće i povrće povećavaju  unos fitonutritijenata.

Fitonutritijenti  pomažu telu da se oslobodi od svih negativnih uticaja koji se nalaze u spoljašnjoj okolini. Dakle na tanjiru se kako bi koža bila mlada i zdrava mora naći puno voća, povrća, nemasnih proteina i celih žitarica.

Recite ”NE” alkoholu i kofeinu

Kafa i alkohol dehidriraju kožu, a samim tim postizanje i zadržavanje mladalačkog izgleda kože je praktično nemoguće. Alkohol doslovno isušuje kožu, a to isto u velikoj meri radi i nikotin.

Idealno je da apsolutno ne konzumirate ni alkohol ni kofein. Ipak ako ih već u nekoj meri unosite, onda ih barem smanjite, ako želiš da postignete i zadržite mladalački izgled lica.

Ovo su sve dugoročni saveti i preporuke. Potrebno je da ih se pridržavate dug vremenski period i potrebno je da postanu deo vaše svakodnevne rutine kako bi rezultati bili vidljivi.

Još par caka za mladalačko lice

Postoje neke cake koje možete da primenjujete svakodnevno i za koje nije potreban nikakav specijalan pribor i alat.

Masaža lica kockicama leda

Masaža lica kockicama leda dovodi do ubrzavanja cirkulacije. U posudu za kockice leda sipajte vodu, možete ukapati i par kapi nekog eteričnog ulja ako imate. Kada se  voda zamrzne uzmite neku tanju tkaninu, umotajte 4-5 kockica leda i kada počnu da se blago otapaju počnite sa masažom. Kružnim pokretima, oko očiju, po čelu, bradi, obrazima, vratu utrljavajte sam led. Led se otapa, blago hladi kožu i pokreće mikrocirkulaciju. Budite pažljivi, masaža ne treba da traje duže od 15 minuta.

Ako budete dugo masirali lice ledom, doći će  do pucanja kapilara na licu. Ova masaža osvežava lice, pokreće cirkulaciju i samim tim čini da lice izgleda mlađe.

Štipkanje lica

Svakoga jutra nakon umivanja, a gledajte da se umivaš par puta toplom pa hladnom vodom, jagodicama prstiju ištipkajte lice. Efekat je sličan kao kod masaže ledom. Pokreće se cirkulacija, ubrzava se krvotok i održava tonus mišića lica.

Šminkanje

Kada je šminkanje u pitanju tu je veoma važno da znate da vesele i vedre boje daju živost i mladalački izgled licu. Uvek birajte tečni puder ili korektor ako želite mladalački izgled lica. Kameni puder ne podržava taj mladalački izgled.

Rumenilo mora biti roze boje, maskara je neophodna kao i svetle senke oko očiju. Ruž takođe mora biti svetle boje i nijanse, a dobar izbor za mladalački izgled je i sjaj za usta.

Odlazak kod kozmetičara

Ako imate mogućnosti da sebi priuštite redovan odlazak kod  kozmetičara onda to treba da postane vaša rutina i obaveza. Kozmetičar će na pravilan način očistiti i izmasirati lice, a samim tim će koža lica biti čista, zdrava i naravno da će izgledati mlađe.

Nega lica je neophodna, godine nikome ne ostaju dužne, zato je potrebno da se na pravilan i redovan način bavite sobom i svojim licem kako bi ono što duže zadržalo mladalački izgled.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.