Kako izgledati besprekorno u zrelim godinama i zračiti samopouzdanjem rawpixel.com/image/1226559/pretty-businesswoman-holding-glasses

Kako izgledati besprekorno u zrelim godinama i zračiti samopouzdanjem

 

Starenje je prirodan proces i etapa koju ne možemo izbeći, a način na koji starimo odražava naš stil života, navike, genetsku predispoziciju, kao i sveopšte zadovoljstvo i kvalitet života. Ulazak u zrele godine, sa jedne strane, predstavlja period kada zbog sopstvenog životnog iskustva postajemo sigurniji u sebe, a sa druge strane, javlja se sumnja u fizički izgled i nezadovoljstvo zbog promena koje se dešavaju na našem licu i telu. Činjenica je da neke procese ne možemo zaustaviti, ali zahvaljujući naprednoj tehnologiji koja se danas koristi u industriji lepote, možemo uticati na njih i učiniti da se osećamo sigurnije povodom sopstvenog odraza u ogledalu.

U narednim pasusima podelićemo sa vama savete koji vam zasigurno mogu pomoći da prihvatite sebe i radujete se godinama koje dolaze.

Fizička aktivnost kao recept za dugovečnost

Benefiti sporta i fizičke aktivnosti na čovekovo telo i sveopšte zdravlje su nesagledivi, a redovna rekreacija u zrelim godinama nesumnjivo će se odraziti na naš izgled. Vežbanjem održavamo mišićnu masu, koža tela je zategnutija, a fleksibilnost i čvršće kosti karakteristični su za ljude koji fizičku akitvnost imaju u svojoj rutini. Naučno je dokazano da bavljenje sportom pozitivno utiče na mentalno zdravlje i jača samopouzdanje, stoga će ono biti glavno oružje u borbi protiv svih nesigurnosti koje dolaze sa zrelim godinama. Ukoliko niste dovoljno motivisani da samostalno vežbate, grupni treninzi su odlična opcija, a ujedno i prilika da ostvarite nova poznanstva.

Nega lica i inovativni tretmani

Danas je kozmetička industrija toliko uznapredovala i nudi nam rešenje za svaku “tačkicu” na koži, uključujući i njeno adekvatno održavanje u zrelim godinama. U dogovoru sa vašim dermatologom ili na osnovu dosadašnjeg iskustva, svakodnevno upotrebljavajte odgovarajuće preparate i trudite se da koža uvek bude čista i hidrirana. Elastična i dobro hidrirana koža umanjuje nastanak bora i izgleda sjajnije i zdravije. Osim klasičnih krema i losiona za negu lica, rasprostranjeni su i različiti tretmani poput mezoterapije i lasera, a posebno je popularno i efikasno podmlađivanje lica hijaluronskim filerima, koji će napraviti pozitivnu promenu na licu, a samim tim učiniti da se osećate zadovoljno svojim izgledom.

Originalni stil odevanja

Često se može uočiti da žene u zrelijim godinama neguju svedeniji stil odevanja i klone se upadljivih modnih kombinacija. Pridržavanje nametnutog stila odevanja može da bude pogubno i rezultira jednoličnim i neinspirativnim kombinacijama, što će na kraju dovesti do nezadovoljstva sopstvenim izgledom i stvoriti pritisak prilikom kupovine garderobe. Šoping treba da bude opuštajući ritual u kome uživamo, a komade garderobe biramo po našem nahođenju, ne osvrćući se toliko na godine. Držite se sopstvenog stila i ne menjajte ga samo zato što će neko pomisliti da odabrana košulja nije primerena vašim godinama – nastavite da budete originalni i verujte svojoj intuiciji.

Zdrava i balansirana ishrana

Proces starenja organizma možemo, između ostalog, usporiti i pravilnim i izbalansiranim unosom namirnica. Način ishrane u velikoj meri ostavlja traga na naše lice i telo, stoga je organizmu neophodno obezbediti sve potrebne nutrijente, što podrazumeva adekvatno planiranje i pripremanje obroka. Dovoljna količina svežih namirnica poput sezonskog voća i povrća trebalo bi da bude svakodnevno na meniju, a suplementima možemo nadomestiti eventualni nedostatak vitamina i minerala i osigurati da telu pružamo dovoljno energije. Potrudite se da obrok priremite ranije kod kuće, kako biste izbegli kupovinu doručka u pekari ili nekom kiosku brze hrane. Iziskuje više vremena, ali vaše telo će vam biti zahvalno.

Ne postoji magični štapić koji će učiniti da bore nestanu sa lica, a kosa prestane da sedi. Međutim, postoje sitne zdrave navike koje će doprineti da se osećamo bolje i lepše. Usvajajući nove promene i prihvatajući ih kao deo sebe, okružićemo se pozitivnom energijom i odisati samopouzdanjem, što će se nesumnjivo odraziti i na naš izgled, i učiniti nas srećnima i zadovoljnima.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.