Želite da se oslobodite viška kilograma? Dodajte ove semenke u svoj jelovnik

Jedna superhrana koja može da pomogne da izgubite višak kilograma su semenke.

Stručnjaci kažu da bi semenke bundeve mogle da budu vaša nova užina ako ste na putu ka gubitku težine. Jedna mala kašika semenki bundeve dnevno obezbeđuje vašem telu magnezijum, cink, gvožđe, vitamin E, omega-3 masne kiseline i antioksidanse.

Vlakna su ono što ove semenke čini korisnim za mršavljenje, jer duže zadržavaju osećaj sitosti, poboljšavaju varenje i regulišu šećer u krvi, piše Best Life.

Seme bundeve je takođe bogato proteinima koji igraju ulogu u gubitku težine jer sprečavaju prejedanje i čine da se osećate siti.

Sirovo, nesoljeno seme može pomoći u smanjenju masti, kalorija i unosa natrijuma. I dok su tako ukusne, to nije jedini način da uživate u semenkama bundeve. Možete ih dodati u jogurt, umešati u smutije ili ih koristiti u jelima sa rezancima i slatama.

Slobodno vreme

Lifestyle

Znate li da čak i zvonjava budilnika može izbaciti srce iz takta? To se dešava ne samo starijima, već i mladima, čak i ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.