Bankarka dala otkaz da bi postala jutjuberka: Sada zarađuje više od milion dolara! Ovo su njeni saveti za vaš džep

Jutjuberka za lične finansije Niša Šah napustila je posao investicione bankarke sa platom od šest cifara da bi postala kreator sadržaja sa punim radnim vremenom, i to je bila kocka koja joj se isplatila.

Nakon što je deceniju radila u bankarstvu, Šah je 2022. postala pomoćnik direktora u Credit Agricole-u, zarađujući više od 200.000 funti (256.000 dolara). Međutim, bankarka sa prebivalištem u Londonu nije bila zadovoljna svojom karijerom, rekla je za CNBC Make It.

„Bilo je otprilike devet godina korporativne karijere kada sam otkrila da me to ne ispunjava, da me zapravo ne izaziva i da nije intelektualno stimulativno“, rekla je ona. „Želela sam da pronađem način da pomognem drugim ljudima dok sam za to plaćena, a ono što sam radila u bankarstvu bilo je pomaganje korporacijama.

Na kraju je dostigla „fazu dna“ pre oko dve i po godine i odlučila je da koristi planer zakona privlačnosti – koji uključuje ispoljavanje ciljeva i snova, da ponovo proceni svoj život.

„Razmišljala sam da želim da promenim tok svog života“, rekla je. „Ovaj planer zakona privlačnosti je imao uputstva ili pitanja poput „Šta biste radili da novac nije problem?“

Šah je znala da ima strast prema ličnim finansijama i da kompleksne informacije učini dostupnim svima. Jednom je pomogla svojim roditeljima da izbegnu poreski račun od oko 14.000 funti kada su prodavali svoju kuću jer je njihovom računovođi promaklo nekoliko ključnih informacija.

„Samo poznavanje ličnih finansija može imati tako ogroman uticaj na novac koji ide u vaš džep“, dodala je ona.

Šah je počela da se bavi pravljenjem sadržaja na YT putem video snimaka o ličnim finansijama i samorazvoju u decembru 2021. godine i sada ima više od milion pretplatnika na YT.

Ovaj uspeh ju je doveo do toga da je u januaru napustila posao investicionog bankarstva — uprkos činjenici da je dva meseca kasnije trebalo da dobije šestocifreni bonus.

Bilo je vredno rizika. Šah sada zarađuje preko milion dolara unovčavanjem svojih video snimaka na YT, prodajom kurseva i proizvoda, vodeći korporativne razgovore i partnerstvom sa brendovima.

„Zarađujem mnogo više nego što sam zarađivala u bankarstvu“, rekla je. „Kao rezultat toga što više ne jurim za novcem i samo jurim ono u čemu sam dobra, svoju strast i ono u čemu zaista uživam, uspela sam da nadmašim sve što sam imala pre.

„Trebalo je 11 meseci da dođem do 1.000 pretplatnika“

Njeni video snimci pokrivaju teme u rasponu od „Novčane navike koje vas drže siromašnim“ i „7 ideja o pasivnom prihodu“, do „Kako uložiti svojih prvih 1000 dolara, a njeni video snimci imaju između 100.000 i 9 miliona pregleda.

Lojalni pretplatnici imaju priliku da dobiju dodatne savete.

U junu 2022. sve se promenilo. Šah je odlučila da počne da objavljuje dva puta nedeljno, zatim svake nedelje, i konačno, u septembru, jedan video jednom dnevno- odjeknuo je. Za mesec dana stekla je 50.000 pretplatnika i zaradila 3.000 funti.

„Tako da mi je trebalo 11 meseci da dođem do 1.000 pretplatnika, a zatim dva meseca da dođem do 100.000 što je bilo ludo“, rekla je Šah. „

Šah kaže da njena publika uključuje mnogo mladih odraslih, žena i ljudi koji možda nisu imali pristup finansijskom obrazovanju.

„Kada razgovaram sa kamerom, razmišljam o tome kao da razgovaram sa sobom kada sam imala 22 ili 23 godine“, rekla je ona.

Šah je videla priliku da postane ličnost od poverenja na ovu temu zbog svog bankarskog iskustva i računovodstvenih kvalifikacija.

„Na TikToku i Instagramu se daju pogrešni saveti, i to je tužno jer će davanje pogrešnog saveta o šamponu ili sjaju za usne nekoga koštati oko 7 funti, ali davanje pogrešnog saveta o finansijama može nekoga koštati životne ušteđevine".

Iskoristite svoj dnevni posao da finansirate posao sa strane

Kada je Shah prvi put počela da pravi YouTube video snimke, iskoristila je prihod od investicionog bankarstva da investira u kameru od 1.000 funti.

„Savetovala bih, što je duže moguće, da nastavite da istražujete sporedne poslove uz dnevni posao. To vam daje sigurnost. To vam daje slobodu ili kreativnost. Pomaže vam da izgradite fond za hitne slučajeve i daje vam dodatni novac koji možete uključiti u svoje sporedne poslove kako biste pomogli da uspe“, rekla je ona.

Šah je stvorila fond za hitne slučajeve od kojeg je mogla da živi bar devet meseci nakon što je dala otkaz. „Ne mora da pokriva odeću ili torbe ili nešto slično. Samo treba da pokrije moje životne troškove".

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pevačica Olja Bajrami imala je kancer tri puta, a svaki put izašla je iz borbe za život kao pobednik. Pevačica Olja Baj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.