Stavite fikus na ovo mesto u kući i NOVAC će ući na vaša vrata Stavite fikus na ovo mesto u kući i NOVAC će ući na vaša vrata Shutterstock

Stavite fikus na ovo mesto u kući i NOVAC će ući na vaša vrata

Poznat i kao biljka guma, simbolizuje obilje, sreću i bogatstvo, dok istovremeno doprinosi protoku pozitivne energije u domu i čisti vazduh od štetnih gasova.

Fikus je među najpopularnijim sobnim biljkama, a njegova specifična simbolika ga čini posebno cenjenim u feng šui filozofiji. Postavljanje ove biljke u domu ima poseban značaj. Među brojnim sobnim biljkama koje se preporučuju za svaki dom, fikus se ističe kao jedna od najpoželjnijih.

Potiče iz porodice kaučuka, zbog čega nosi i naziv „biljka guma“, iako se od nje ne dobija ništa konkretno. Prirodno stanište mu je Južna Azija, posebno Indija i ostrvo Java, gde raste u visokim šumama.

Fikus simbolizuje bogatstvo

Zahvaljujući svojim dekorativnim, širokim tamnozelenim listovima, fikus je popularan kao sobna biljka koja se lako održava i ukrašava svaki ambijent, od klasičnog do modernog.

Pored estetske vrednosti, fikus je posebno cenjen u feng šui filozofiji zbog simbolike koju nosi. On simbolizuje obilje, sreću i bogatstvo, te pomaže u protoku pozitivne energije u domu. Takođe, fikus je koristan i kao sredstvo za pročišćavanje vazduha od štetnih gasova, posebno formaldehida, hemikalije koja se često javlja u zatvorenim prostorijama.Kada je reč o mestu postavljanja fikusa u domu, prema principima feng šuija, preporučuje se postavljanje u uglove prostorija kako bi se ublažile njihove oštrine, posebno u uglovima koji se odnose na bogatstvo.

 

Idealno mesto za fikus je ugao za bogatstvo, a možete ga pronaći tako što ćete stajati u centru svog doma i pronaći severni deo stana. Važno je osigurati da biljka dobija dovoljno prirodnog svetla i redovno je zalivati i hraniti kako bi ostala zdrava i vitalna.

Izvor: direktno.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.