Serija koja je ZBRISALA KONKURENCIJU SA LICA ZEMLJE i najgledanija je u Srbiji, ali i skoro svakoj zemlji sveta: Publiku RASPAMETILI apsurdni zaplet i estetika plemićkog bogatstva

Serija "Gentlemen" pojavila se na Netflix platformi 7. marta, a za manje od nedelju dana uspela je da se u skoro svakoj zemlji sveta, bar onoj gde ovaj striming servis nudi svoje usluge, postane najgledanija u ovom trenutku. Publika je, čini se, već obožava, a društvene mreže prepune su preporuka za ovo vrlo neočekivano, dinamično, na trenutke apsurdno, na trenutke genijalno ostvarenje.

Serija "Gentlemen" je zapravo spinof istoimenog filma iz 2019. godine, a režiju oba dela potpisuje Gaj Riči, jedan od najpoznatijih britanskih režisera.

Glavni lik je zgodni, mladi vojvoda Edvard koji kao drugi sin neočekivano nasleđuje titulu, ali zajedno sa istom nasleđuje i probleme sa narko mafijom. U pokušaju da se oslobodi iz njihovih kandži on počinje da upravlja carstvom kanabisa.

Edvard se kreće svetom opasnih i moćnih igrača sa zlobnim planovima, istovremeno čuvajući svoj dom, svoju porodicu i svoj život. Teo Džejms, publici najpoznatiji iz serije "White Lotus" i filma "Divergent", je dobio čast da iznese ovu zanimljivu ulogu, a čini se da je ispunio očekivanja.

Glavna ženska uloga pripala je izvanrednoj Kaji Skodelario koja tumači Suzi Glas, mladu ženu zanimljivog modnog ukusa sa ambicijom da umesto žene mafijaša sama postane mafijaš. Ona to, zapravo, već jeste - dok je Suzin otac u zatvoru, ona je ta koja rukovodi narko imperijom porodice Glas!

Hladna, odvažna i veoma, veoma zanimljiva, Suzi je ta koja pomaže vojvodi da se snađe u novom svetu, a ujedno je često jedina oko njega koja bar deluje kao da zna šta radi.

Serija nikako nije kritika britanskog klasnog sistema, ali blago koketira sa tom idejom. Način na koji se visoka i niska klasa ukrštaju, koje su u suprotnosti jedna sa drugom, ali se međusobno ogledaju, u suštini je tačka oko koje se sve vrti. To je dobro primetila glumica Džoeli Ričardson, jedna od zvezda ovog ostvarenja, opisavši "Gentlmen" kao "stavljanje serija "Downton Abbey" i "Peaky Blinders" u blender".

"Gentlemen" je ponudio i puno apsurdnog, krvavog nasilja, brutalne tuče. dosta konfuzne, brze, uzbudljive zaplete, interesantne, pa i bizarne likove, ali sve to je prepoznatljiv manir Gaja Ričija! Serija nudi i vrlo specifičnu, finu estetiku plemićkog bogatstva, što je čini privlačnom za oko - veličanstvena scenografija i kostimi defnitivno imaju svoj udeo u seriji.

Zabava je, svakako, zagarantovana.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.