PAŽNJA! SRBIJOM HARA NOVA SMS PREVARA! Obećavaju sigurnu zaradu preko telefona, a onda... NE OTVARAJTE OVAJ LINK! (FOTO)

Srbijom kruži nova SMS prevara koja nudi odličnu dnevnicu za sve koji su stariji od 22 godine, a sve što je potrebno je da imate mobilni telefon.

Ipak, iako smo svedoci sve učestalijih SMS i internet prevara, tako i ovaj pokušaj obmane sadrži očigledne primere na koje obavezno morate obratiti pažnju.

- Regrutovanje za starije od 22 godine. Dnevno oko 6.500 dinara, zaradite samo koristeći svoj telefon - navodi se u poruci, ispod čega je, kao i obično, naveden link pristupanja.

Ipak, ovo nije običan link pristupanja, jer se navodi da je sve što je potrebno da se uradi, jeste da se pošalje poruka menadžeru preko aplikacije Whatsapp, ali je bitno naglasiti, kao što se vidi i iz priloženog, da je ime aplikacije napisano na pogrešno prevedenoj ćirilici.

Korisnici društvenih mreža dele upozorenje za sve one kojima poruka ovakvog sadržaja može stići, da ne poveruju olako i da proveravaju sve linkove koji deluju nebezbedno.

Prevare preko Pošte, preko interneta...

Podsetimo, građani Srbije su se početkom godine žalili da su počeli da dobijaju sve učestalije poruke o "nedostavljenim paketima", kao i o linkovima na koje su pojedini "padali".

"Vaš paket je stigao na skladište i ne može biti dostavljen zbog nepotpune informacije o adresi", "Adresa vašeg paketa je pogrešna, potvrdite adresu. Kopirajte link i otvorite ga posebno" - ovako su glasali poruke koje su stizale masovno građanima.

"Vaša pošiljka još nije isporučena"

Slična prevara je zabeležena i početkom godine, kada su navodno stizali apeli Pošte Srbije, sa istim malverzacijskim linkom, koji vodi do finansijske greške.

“Vaša pošiljka još nije isporučena. Želeli bismo da vam skrenemo pažnju da postoji neizmireni dug za dostavu vašeg paketa. Nažalost, zbog neplaćenih troškova nismo bili u mogućnosti da dovršimo proces dostave. Za pakete težine do 3 kilograma troškovi dostave iznose 760 dinara”, glasile su tada poruke, dok su linkovi vodili do lažnih stranica.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.