Dubai uvodi leteći taksi: Ovako će izgledati letelice

Ujedinjeni Arapski Emirati potpisali su sporazum o uvođenju leteće taksi usluge do 2026. godine, a Dubai će postati prvi grad u svetu koji će pokrenuti komercijalnu električnu taksi uslugu, prenosi Anadolija.

Novinska agencija Emirates objavila je na platformi X da je vazdušni taksi „Joby Aviation S4“ dizajniran da primi pilota i četiri putnika i da ima nultu emisiju izduvnih gasova.

Taksi, s maksimalnim dometom leta od 161 kilometar i maksimalnom brzinom od 320 kilometara na sat, biće na usluzi u blizini Međunarodnog aerodroma u Dubaiju, u centru grada, Dubai Marini i Palm Jumeirahu.


Vreme putovanja između Međunarodnog aerodroma i Palm Jumeiraha, koje trenutno traje 45 minuta automobilom, biće smanjeno na 10 minuta letećim taksijem.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.