YouTube uvodi zanimljiv novitet, ali nisu svi oduševljeni promenama

Jutjub je pre mesec i po dana predstavio više od 20 novih opcija i nadogradnji za svoj video servis. Jedna od tih novina o kojoj do sada nije bilo reči je promena u načinu prikazivanja pregleda i lajkova videa.

Korisnici su do sada navikli da su ovi brojevi statični, odnosno kad god otvorite video ispod njega videćete podatke o broju pregleda, kao i broju lajkova koji je dobio, ali bi ovi brojevi se ne menja tokom reprodukcije.

Kompanija je počela da testira novi, dinamički prikaz praćenja ovih podataka tako da se broj pregleda i lajkova menja u realnom vremenu. Za sada se ova opcija testira samo među delom korisnika, dok su neke dostupne od oktobra, ali se o njoj do sada nije pisalo. U poslednje vreme dinamički brojač pregleda i lajkova postao je dostupan mnogo većem broju ljudi, pa su o tome počeli da pišu i tehnološki mediji. Ovi brojevi se takođe menjaju kada je video pauziran, a brojač se prikazuje na veb verziji Jutjuba, kao i na aplikacijama za mobilne uređaje koje pokreću Android i Apple telefoni i tableti.

Mnogima će ovaj način brojanja pregleda i broja korisnika koji su dali palac gore biti zanimljiv, ali nisu svi oduševljeni. Jedan korisnik na Redditu je prokomentarisao da ga animacije takve konstantne promene broja tokom gledanja videa ometaju i kvare mu iskustvo gledanja, a slične komentare dali su i neki drugi korisnici kojima je ova opcija postala dostupna.

Tehnološke kompanije često testiraju nove funkcije pre nego što te funkcije postanu dostupne svim korisnicima. Iako možemo očekivati da će brojač pregleda i lajkova videa postati dostupan svim korisnicima ovog video servisa, s obzirom na to da ni mediji ni korisnici nisu toliko oduševljeni, postoji mogućnost da Jutjub na kraju odustane od njega ili da takav brojač će biti dostupan samo kao opcija, korisnici mogu sami da ga aktiviraju ako žele, a ne da se automatski aktivira, prenosi Zimo.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.