Revolucija u fudbalu: Dolazi nam narandžasti karton

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (IFAB), koja je nadležna za odobravanje izmena pravila fudbalske igre, mogla bi početkom sledeće godine da potvrdi da će se u fudbalu, osim crvenih i žutih, koristiti i narandžasti kartoni. Predložene izmene biće testirane i na stručnom nivou.

IFAB se sastaje u Glazgovu u martu sledeće godine i jedna od tema biće uvođenje narandžastog kartona. Prema nekim informacijama, taj predlog će najverovatnije biti prihvaćen. Narandžasti karton će biti dodeljen igračima za nedolično ponašanje, a to će značiti da igrač koji ga je dobio mora da napravi pauzu od nekoliko minuta. Pretpostavlja se deset, posle čega bi mogao da se vrati na teren.

Narandžasti karton sudija ne bi pokazivao na terenu, već bi se pokazivao publici preko elektronskih ekrana na stadionu.

Testiranje novih pravila moglo bi da počne u Premijer ligi već sledeće sezone, prenose engleski mediji.

Slobodno vreme

Lifestyle

Za njih je broj 8 magičan, pa se sve vrti oko njega. U redu mjanmarskih sveštenika već vekovima se praktikuje posebna v...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.