DA SE NE OBRUKATE - Evo koje CVEĆE se BIRA za SAHRANU, a koje za druge prilike, postoji velika razlika

Pustite cveće da govori za vas, jer ono zna sve jezike sveta.

Učenje posebne simbolike cveća, postalo je popularna zabava tokom 1800-ih. Skoro svi viktorijanski domovi imali su, pored Biblije, vodiče za dešifrovanje "jezika" cveća, iako su se definicije menjale u zavisnosti od izvora. U nekoj vrsti tihog dijaloga, cveće se moglo koristiti za odgovor na pitanja sa "Da" ili "Ne". Pozitivan odgovor dolazio je u vidu cveća predatog desnom rukom, a ako je korišćena leva ruka, odgovor je bio negativan.

Cveće je odličan poklon za svaku priliku. Ono može predstavljati toliko različitih stvari i emocija. Ne postoji loš trenutak da nekome poklonite cveće, ali postoji cveće koje ima određene simbole i značenje, i koje je loše pokloniti u određenoj prilici. Vrlo je bitno da pažljivo birate koje cveće će te odneti nekome i koju poruku šaljete tim poklonom, u skladu sa situacijom.

Cveće za rođendan

Šareni buket cveća koji je, aranžiran sa ukusom, savršen je rođendanski poklon. To može učiniti da se slavljenik oseća posebnim na taj važan dan. Ukoliko ste samo prijatelj sa slavljenikom, držite se podalje od crvenih ruža, jer se one smatraju romantičnim cvećem i najbolje je da ne ostavljate pogrešan utisak. Međutim, mešanje crvenih ruža sa drugim bojama je u redu i ukupan izgled buketa neće biti romantičan. Da bi im dan bio još lepši, živopisni, višebojni buket gerbera će učiniti čuda. Takođe, možete mešati različito cveće. Na primer, prekrasan buket gerbera, ruža i ljubičastih lizijantusa uvek će ostaviti dobar utisak.

Cveće za venčanje

Ruže su lepe, mirisne i raznovrsne, što doprinosi njihovom statusu najpopularnijeg poklona , u odnosu na ostale vrste cveća, za venčanja. Od njihovog korišćenja kao cveća za svadbene bukete, do dramatičnih ceremonijalnih lukova, ima mesta za ruže u skoro svakom delu venčanja, bez obzira na stil. Takođe, postoji mnogo vrsta orhideja, od kojih su sve prelepe i mogu se smatrati cvećem za svadbene bukete i aranžmane.

Godišnjica veze

Ako ste više tradicionalni tip ličnosti, odnosno osoba kojoj poklanjate cveće, možete se odlučiti za crvene ruže, jedan klasik koji simbolizuje ljubav i umesto vas govori "Volim te". Takođe, roze ruže simbolizuje nežnost i ljupkost, te ako je vaša voljena osoba takva, ovo čini idealan poklon za nju. Većina ljudi, pored ruža, odlučuje se za lale. Lale, kao i ruže, simbolizuju ljubav i brigu, pa čine i idealnu kombinaciju. Morate izbegavati poklanjanje žutih karanfila tokom godišnjica, jer ovo cveće predstavlja razočaranje.

Diplomiranje

Završetak fakulteta je jedan od najbitnijih životnih događaja i cveće je jedan od najčešćih poklona za ovu priliku. Ružičasti božuri ukazuju na čast i sreću. Kao simbol uspeha, novih početaka i sreće, žuti božuri su, takođe, odličan izbor. Ovi delikatni i očaravajući cvetovi mogu se grupisati sa drugim cvećem. Vesela i očaravajuća forma hrizanteme govori sve! Poruka koju šaljete ovom vrstom cveća je da novopečenom akademskom građaninu želite sreću i uspeh u sledećem poglavlju života.

Sahrana

U ovoj, veoma teškoj životnoj situaciji, treba vam cveće koje šalje poruku da ste tu uz porodicu pokojnika i da izražavate poštovanje prema njemu. Donošenjem narcisa i tulipana na poslednji ispraćaj, pružate ohrabrenje i nadu. Aranžmani od belih ruža najčešće se prave kada se poslednji pozdrav šalje mladoj osobi. Označavaju pre svega nevinost i mladost. Ljiljani su klasičan cvet za sahrane i to sa dobrim razlogom. Ljiljani simbolizuju vraćanje duše voljene osobe u mirno stanje nevinosti.

Izvor: sd.rs

Slobodno vreme

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.