„Maldivi su nam ispali jeftiniji nego Grčka – evo koliko smo šta platili“

Ivana i Goran objavili računicu.

Nakon što su nam objasnili kako povoljno proći u Dubaiju, Ivana i Goran Babić, travel par poznat kao „Dva ranca – beg iz kanca“, otkrili su svojim pratiocima da ih je odmor na Maldivima koštao manje nego Grčka.

Naravno, sve zavisi od aranžmana, budući da se može naći letovanje u Grčkoj za manje od 100 evra, što je zaista teško nadmašiti po ceni, a aranžmani obično uključuju autobuski prevoz i apartmanski smeštaj. Ipak, za ugođaj koji su Ivana i Goran imali na Maldivima u Grčkoj bi vas koštao dosta više.

Išli su avionom u sopstvenom aranžmanu, a za odmor su izabrali ostrvo Todo (Thoddoo), na kome, ističu, „nema rizorta i niste izdvojeni od lokalnog stanovništva“.

„Ovde možete videti kako ljudi žive i kakve su im navike, kupovati u marketima gde oni rade i kupuju, ručati u restoranima i doživeti jedno posebno iskustvo kakvo ne biste u rizortu i to mnogo povoljnije. Nama je to uvek posebnije… Ovde ćete uživati na jednoj od dve plaže sa belim peskom i naći svoj mir, voziti bajs kroz palme i plantaže voća i povrća. Ovo je jedno od zelenijih ostrva i tu čak možete pronaći i prirodan hlad“, naveli su uz fotografije s ovog egzotičnog odmora.

A koliko ih je koštao na kraju?

„Povratnu avio kartu smo sa prtljagom platili 295 evra po osobi (BG – Abu Dabi – Male). Sleteli smo uveče pa smo prespavali na ostrvu Hulhumale blizu aerodroma i smeštaj platili 20 evra po osobi. Išli smo na ostrvo Todo, do kog je povratna karta za brzi brod bila 70 evra. Sedam polupansiona u Heavenly Residence je bilo 210 evra po osobi. Ukupno za osam dana 595 evra“, navode, a na svom sajtu daju još detalja za one koji žele povoljno na Maldive.

Mada su čuli da na početku sezone čak za 200 evra možete dobiti sedam punih pansiona po osobi, oni su polupansion za isti period plaćali 210, ali su prilično zadovoljni smeštajem. „Cene u restoranima na ostrvu su raznolike, a kreću se od 4-5 evra za neku piletinu sa pirinčem i neku lokalnu hranu pa naviše do 10-15€ za pice, burgere i slične stvari. Kafa i sokovi su od 1,5 do 3,5 evra“, otkrivaju.

Očekivano, avio karta je najskuplja stavka, ali uz liniju od Abu Dabija do Maldiva možete prilično povoljno da se iskombinujete. Doduše, tu se treba malo iscimati, a najbolje je hvatati trenutak kad su neki praznici i opusti – evo kako su oni.

„Mi smo za dan Emirata kupili povratnu avio kartu od Beograda do Abu Dabija, nekih mesec i po pred let, i platili je oko 30€. Nas dvoje kada putujemo na malo duže dodamo jedan prtljag od 20kg ako letimo sa WizzAir-om, a to smo platili još oko 60€ u ovom slučaju. Cena prtljaga varira i zavisi od destinacije, cene leta i drugih faktora.

Nekih 20 dana pred put, nakon što smo neko vreme pratili cene, smo kupili i karte za Maldive i tada su dve povratne avio karte sa istim prtljagom koštale 470€, što znači da je to ukupno 295€ po osobi za povratnu avio kartu od Beograda do Maldiva. Ako putujete sa ručnim prtljagom izađe povoljnije. Možeš, s obzirom da ideš na letovanje, da se iskombinuješ i u mali ručni prtljag ako ne nosiš foto opremu, a uvek progledaju kroz prste pa dopuste i malo veći ranac ako baš ne preteruješ.

Kada smo već kupili karte za let WizzAira do Maldiva videli smo na pretrazi letova na našem sajtu da Etihad ima povoljniju ponudu, koja bi nas izašla 400€ za povratnu avio kartu od Abu Dabija do Maldiva, pa bi nam u tom slučaju ukupna cena od Beograda do Maldiva bila 260€ po osobi sa sve prtljagom“.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.