Osam najvernijih rasa pasa na svetu; Daće i život za vas, a pružaće samo ljubav Osam najvernijih rasa pasa na svetu; Daće i život za vas, a pružaće samo ljubav

Osam najvernijih rasa pasa na svetu; Daće i život za vas, a pružaće samo ljubav

Pas Hačiko, koji je svog preminulog vlasnika čekao devet godina nakon njegove iznenadne smrti, pravi je primer koliko psi mogu biti odani.

Odanost i odanost psa je nešto posebno i stvara neraskidivu vezu između vlasnika i njegovog četvoronožnog ljubimca. Međutim, neke rase pasa su lojalnije od drugih.

Lojalni psi mogu da se raduju svakom novom poznanstvu i odlično prihvataju nove ljude u svom životu, ali znaju kome se daje najviše ljubavi, a ko se sluša. Neki od njih će životom braniti svog vlasnika.

Ispod je lista 10 najlojalnijih rasa i njihovih kvaliteta.

Doberman

Kada doberman dolazi iz dobrog legla i pravilno je obučen, on je pravi prijatelj i čuvar. Ove inteligentne pse je lako dresirati i stoga su često deo vojnih ili policijskih jedinica. Vole svoje vlasnike, posebno one koji im omogućavaju puno aktivnosti i avantura u prirodi. Njihova odanost ljudima nije ograničena samo na vlasnika (kao što im glas sugeriše), vole ljude uopšte i zato su toliko popularni kroz istoriju.

Akita inu

Već smo spomenuli psa Hačika, koji je bio tema popularnog filma i postao poznat kao najodaniji pas svih vremena, kao i njihova rasa. To su zapravo radni psi uzgojeni u Japanu, a stručnjaci ih opisuju kao pse dostojanstvenog i hrabrog temperamenta. Akita je pun ljubavi, ali i poštovanja prema najbližim ljudima u svom životu. On je zabavan prijatelj kada je pravilno socijalizovan i obučen, iako ponekad može biti tvrdoglav.

Bigl

Pripadnici ove rase su veoma popularni porodični psi. Svetsko udruženje odgajivača pasa opisuje ih kao "izuzetne lovačke pse i odane prijatelje". Kako su uzgajani za lov u čoporima, biglovi vole društvo i ljudi i drugih pasa. Bigl će "pratiti svoj nos" bilo gde, čak i kada mu se kaže drugačije. Međutim, vremenom postaju veoma vezani za svoj "ljudski čopor". Uvek im treba društvo, bilo ljudsko ili pseće. Uz minimalnu socijalizaciju, biglovi se lako nauče da budu nežni prema deci i drugim psima.

Čivava

mali pas sa velikom ličnošću i zaista je odan prijatelj. Pošto su puni želje da udovolje svom vlasniku, nije im potrebna posebna obuka. Oni su najmanja rasa, neke teže manje od dva kilograma. Mogu veoma da variraju po temperamentu, ali svi primerci ove rase su potpuno posvećeni ljudima koje vole i proždiru svu pažnju koju mogu dobiti. Neki pripadnici ove rase stekli su reputaciju divljih i zlih prema strancima, ali to je verovatno rezultat njihove velike odanosti svom vlasniku.

Jazavičar

Oni su odavno poznati ne samo kao jedna od najlojalnijih rasa, već i kao najzabavnija. Jazavičari su živahni psi, prijateljski raspoloženi, sa veoma jakim čulom mirisa. Veoma su inteligentni, pa im često dosadi ako im vlasnik ne posveti dovoljno vremena. Iako su zapravo samostalni, rado će se uključiti u sve aktivnosti svoje porodice. Vole ih svi koji su upoznali njihov živahan karakter, inteligenciju, lovački instinkt i odanost ljudima sa kojima žive.

Nemački ovčar

Svetsko udruženje odgajivača pasa naziva nemačke ovčare "rasom koju obožavaju pravi ljubitelji pasa". Stekli su reputaciju izuzetne inteligencije i plemenitog temperamenta. Nikada se neće naviknuti na miran život kod kuće, na kauču. Potrebno im je mnogo fizičke aktivnosti, pa čak i mentalnih izazova tokom dana. Savršeno će obaviti svaki zadati posao, bilo da je u pitanju policijski posao ili posao psa vodiča, pripadnika gorske službe spasavanja ili čak takmičara u psećim sportskim igrama. Oni su pravi prijatelji. Međutim, potrebno im je vreme da im se neko dopadne, ali kada im se to učini, postaju izuzetno lojalni.

Jorkširski terijer

Lojalni pas sa jakim temperamentom. Jorkširski terijeri su hrabri, odlučni, radoznali i puni energije. Oni su veliki prijatelji, bez obzira da li njihov vlasnik živi u malom stanu ili velikoj kući sa baštom. Ovi terijeri uvek čekaju avanture, pa ponekad rade neke neželjene stvari. Od vlasnika zahtevaju veliku pažnju, ne vole da budu dugo sami u kući. Obično se dobro slažu sa drugim psima ili čak mačkama u kući. Njihova lojalnost je zaista bezgranična.

Bernardinac

Ovi džinovski psi su jedna od najpopularnijih rasa upravo zato što su prijateljski raspoloženi prema ljudima i veoma strpljivi. Ako su rano obučeni da budu lojalni i poslušni, sveti Bernardinci su savršeni kućni ljubimci za porodice sa decom. Neophodno je pažljivo birati leglo jer su sklona genetskim oboljenjima. Čim se ovaj pas dovede kući, potrebno ga je odmah dresirati i socijalizovati.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.