Zašto neki psi ne vole da spavaju u svojim krevetima?

Verujemo da je slatko videti psa u smešnim pozama u svom krevetu, ali neke rase jednostavno ne vole krevete, bez obzira koliko su udobni ili skupi.

Nekim psima je udobnije da leža na tepihu, ćebetu ili na podu, dok ima onih koji vole da imaju svoj krevet u kome uživaju u svakom minutu odmora.

Verujemo da je slatko videti psa u smešnim pozama u svom krevetu, ali neke rase jednostavno ne vole krevete, bez obzira koliko su udobni ili skupi.

Postoji nekoliko mogućih razloga zašto vaš pas možda ne želi da spava u krevetu za pse.

Nelagodnost

Možda se vašem psu ne sviđa materijal ili oblik kreveta za pse koji imate. Pokušajte da pronađete krevet koji je udobniji i pogodniji za vašeg psa.

Osećaj izolacije

Vaš pas možda više voli da spava u vašoj blizini da bi osetio vaše prisustvo i toplinu.

Navike i rutina

Ako je vaš pas navikao da spava u krevetu sa vama, možda će biti teško promeniti tu rutinu.

Nervoza ili anksioznost

Psi mogu biti nervozni ili uznemireni ako se osećaju odvojeno od svog vlasnika, pa radije spavaju u vašoj blizini.

Pokušajte da promenite krevet psa, stvorite pozitivno okruženje za spavanje i dozvolite psu da bude blizu vas ako mu to pomaže da se oseća bezbedno i udobno.

Uvek je dobra ideja da se konsultujete sa veterinarom ako primetite da vaš pas ima problema sa spavanjem.

Da li postoje rase koje ne vole krevete za pse?

Svaki pas je individua sa svojim preferencijama i ponašanjem, tako da ne postoji posebna rasa psa koja unapred ne voli krevete za pse.

Međutim, postoji nekoliko faktora koji mogu uticati na to da li će pas voleti ili ne voleti spavanje u krevetu za pse. Ovo uključuje veličinu, oblik, materijal i udobnost kreveta, kao i lične preferencije psa i njegov odnos sa vlasnikom.

Neki psi više vole da spavaju na tvrdoj površini, kao što je pod ili kauč, dok drugi više vole udoban krevet. Važno je posmatrati ponašanje vašeg psa i prilagoditi okruženje za spavanje njegovim potrebama.

Ako primetite da se vašem psu ne sviđa krevet za pse, možda ćete želeti da isprobate različite vrste kreveta kako biste pronašli onaj koji će odgovarati vašem psu, prenosi Index.hr.

Pokušajte da stavite tanju podlogu kao što je tepih, ćebe ili podloga sa neklizajućom površinom, udobna, ali tanka i laka za održavanje, a ako se psu ništa od toga ne sviđa, jednostavno ga pustite da spava gde mu je najudobnije.

Izvor: n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Znate li da čak i zvonjava budilnika može izbaciti srce iz takta? To se dešava ne samo starijima, već i mladima, čak i ...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.