ČOVEK JE PRONAŠAO MALOG PSA KOJI JE ŽIVEO U CIPELI I DAO MU PREDIVAN NOV ŽIVOT

Goran Marinković je pronašao malog psa koji je živeo i spavao u cipeli i odlučio da mu da divan novi život.

Vest o dobrim ljudima brzo se širi, a tako su jedan Kraljevčanin i njegova dobrotvorna organizacija dospeli do poznatog portala Dodo posvećen životinjama, posebno kućnim ljubimcima.

Kada šeta ulicama Kraljeva, Goran Marinković uvek sa sobom nosi hranu. Zašto? Svaki dan ovaj plemeniti čovek hrani preko stotinu napuštenih pasa i mačaka o kojima nema ko da brine. Hvala Bogu, tu je Goran čije je srce dovoljno za sve njih.

NIJE IMAO SRCA DA GA NAPUSTI

Jednom prilikom Goran je naišao na malog psa i nije imao srca da ga ostavi. „Išao sam uskom stazom i čuo cviljenje iza nekog kamenja. Tamo sam video štene - promrzlo, gladno, žedno. Imao sam hranu sa sobom, pa sam joj odmah dao“, rekao je Marinković za The Dodo.

 Nažalost, mali pas je živeo pored gomile smeća i uspeo je da nađe sklonište spavajući u staroj cipeli. Ženka je bila premlada da bi preživela bez majke, a Marinković nije uspeo da nađe psa u blizini.

Kako je prišao štenetu, ono je odmah leglo na leđa i pokazala Goranu stomak. To je obično znak da pas ima poverenja u vas, ali Marinković je znao da se radi o nečem drugom. „Bila je iscrpljena, jadna. Znala je da sam ja možda njena jedina šansa da se nešto promeni, pa je samo legla, kao da se predaje“.

Dobri Kraljevčanin je uzeo sićušnu ženku sa zemlje i poveo je sa sobom - pravo kod veterinara. Nije bio siguran da li bi preživela da je ostala sama u žbunju, da spava pod nebom, bez hrane i vode. Nazvao ju je Koko i oduševio se kakav je mali borac.

 Kako joj se snaga vraćala, Koko je postajala slađa i maznija. Njena prava ličnost je blistala. Voli ljude“, kaže Marinković. — Uvek je vesela!

Nakon što je na Fejsbuku podelio slike male Koke, Goran je dobio desetine poruka od ljudi koji su želeli da je usvoje.

 Međutim, želeo je da se pobrine da vesela ženka dobije što bolji dom, kontaktirajući svoje prijatelje i druge poznanike koji se bave udomljavanjem pasa i preko granice, pa je Koko, uredno primivši sve vakcine, otišao u Nemačku.

 

ONA IZRASTA U PRAVU LEPOTICU

Godinu dana kasnije, Koko uopšte nije ličio na bolesno štene koje je pronašao Marinković. Odrasla je u pravu lepoticu, čupavu i meku, uvek uzbuđenu kada treba da krene u novu avanturu.

„Koko ima divan dom i trenutno je na odmoru. Redovno dobijam slike – sad su negde na moru“, rekao je Marinković, zadovoljan što je zahvaljujući njemu još jedan pas spašen sa ulice i srećno udomljen.

Izvor: Oaza znanja/Novi život

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.