Vaša planeta vodilja Vaša planeta vodilja

Vaša planeta vodilja

ASTRONUMEROLOGIJA ukazuje na odnos planeta i brojeva; bolje razumevanje njihove veze upućuje na ulogu (osnovnog) broja kroz uticaj kosmičkih energija na život pojedinca ili na njegovu sudbinu.

Ovaj metod predviđanja otkriva u kom pravcu treba da usmeravamo svoju pažnju prema određenim izvorima energije koji donose duševni mir, lično zadovoljstvo, sigurnost i uspeh. Metod se svodi na utvrđivanje "vladajuće planete", pod čijim uticajem se nalazimo u periodu od godinu dana. Naime, svake godine se nalazimo pod jačim uplivom ili uticajem jedne od planeta.

Generalno, ljudi u različitim periodima života daju prednost određenim ciljevima, kao "prioritetima"; zatim ne funkcionišemo svake godine ili u različitim periodima na isti način u psihofizičkom, mentalnom, emotivnom i duhovnom smislu.

U pokušaju da sakupimo različite informacije koje potencijalno imaju poučno značenje, metoda za izračunavanje "vladajuće planete" ukazuje na bitne karateristike određene planete koja će obeležiti naredni period.

Svaka planeta je povezana sa određenim brojem, po osnovnom numerološkom principu.

VLADAJUĆA PLANETA I BROJ

Sunce 1
Mesec 2
Venera 3
Saturn 4
Mars / Pluton 5
Jupiter 6
Merkur 7
Uran 8
Neptun 9

Princip izračunavanja vladajuće planete:

Potrebno je da Vašim sadašnjim godinama (broj) dodate broj godina koje ćete imati naredne godine. Na kraju, ukupan zbir treba da svedete na prost broj.

Npr: Osoba sada ima 28 godina. Saberite broj 28 (sadašnje godine) sa brojem 29 (naredna godina). Ukupan zbir iznosi 57; zatim svedite zbir na prost broj (5 + 7 = 12; a zatim 1 + 2 = 3). Dakle, dobijamo da je vladajući broj 3, a vladajuća planeta je Venera.

KARATERISTIKE VLADAJUĆE PLANETE

SUNCE (1)

Ponovo se vraćate u dobru psihofizičku formu, jača Vaše samopouzdanje i volja. Moguće je da ćete ostvariti profesionalno napredovanje ili unapređenje, kao i pronalaženje pravih vrednosti u privatnom životu. Na život i svet oko sebe gledaćete drugačijim očima sa više optimizma i radosnim ili mladalačkim duhom.

Pokazaćete energičnu ulogu u različitim situacijama ili veću sklonost ka odlučnim akcijama, bićete u stanju da pokrenete inicijativu na različitim stranama. Za nekog cela godina može biti obeležena i brojnim avanturama ili raznovrsnim interesovanjima. Ovo je period koji obogaćuje Vaše životno iskustvo. Bavićete se novim ili različitim hobijima koji će Vam doneti zadovoljstvo.

U sređivanju kuće i prostora za stanovanje, kao i u odevanju, prijaće Vam sunčane boje: žuta, zlatna, koralna, crvena ili narandžasta boja. U toku naredne godine, nedelja je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za Francusku, Ameriku i Kopaonik.

MESEC (2)

Vaše osnovno interesovanje predstavljaju porodica, dom i odnos sa najbližima. Prijaće Vam da što više vremena provodite u kući ili uz one koje volite. Možda ćete proširiti svoju porodicu novim članom, rođenjem ili venčanjem. Emotivna sećanja će često navirati kroz Vaše razmišljanje, a sentimentalnost predstavlja Vašu glavnu karakteristiku. Možda će neki događaj ostaviti bitan trag ili će neko povrediti Vaša osećanja, ali ne smete sebi dozvoliti da zapadnete u depresiju.

Pokazaćete pojačano interesovanje za posete izložbama, muzejima i pozorištu, kao i za druge kulturne sadržaje. Uživaćete u dugim i romantičnim šetnjama, naročito uz reku, privlačiće Vas mesta koja su okružena vodom. Susreti sa bliskim prijateljima će Vas ispunjavati pozitivnom energijom.

U opremanju kuće i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijaće Vam tirkizna boja, zatim srebrnasta, zlatkasta i boja slonovače. U toku naredne godine, ponedeljak je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za severni deo Evrope, Holandiju, i Vaše mesto rođenja.

VENERA (3)

Vašu osnovnu preokupaciju predstavlja ljubav ili ostvarenje kroz zajednički i partnerski odnos. Pod uticajem Venere poželećete ponovo da “oživite svoj ljubavni život”, bilo sa starim ili novim partnerom. Prijaće Vam razmena osećanja i nežnosti.

Potrebno je da vodite aktivan društveni život, kao i da proširite krug prijatelja ili poznanika. Osetićete pojačanu potrebu za raznim umetničkim interesovanjima i duhovnim sadržajima. Obogatite svoje saznanje i proširite saznajne vidike, kroz umetničko izražavanje ili stvaralaštvo. Možete da uživate u raznim vidovima lepote, muzičkom nadahnuću i modi; zatim u prirodi, pejsažima, cveću i ljudima koji Vas okružuju.

Životni standard će Vam se značajno popraviti, često ćete kombinovati poslovni uspeh i lično zadovoljstvo. U opremanju kuće i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijaće Vam bakarni tonovi, roze nijanse i kraljevsko plava boja. U toku naredne godine, petak je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za Irsku, Kinu, Japan ili delove Australije.

SATURN (4)

U narednom periodu posebnu pažnju posvetićete poslovnim prilikama i potrebi da promenite dosadašnje standarde. Vaše zdravstveno stanje i psihofizička kondicija se nalaze na pozitivnom nivou. Najveću satisfakciju Vam donosi dobro obavljeni posao i afirmacija u krugu saradnika. U odnosu prema drugima ponašaćete se suviše ozbiljno, savesno i odgovorno. Međutim, finansijski uspon će biti dosta spor i zahtevaće maksimalno zalaganje. Mogući su češći, veći ili neplanirani troškovi.

U narednom periodu prirodu i njenu lepotu ćete doživljavati na novi način; posebno će Vam prijati kampovanje, izleti u prirodi ili uzgajanje biljki i cveća. Ponekad treba bolje da se prilagodite savremenijim idejama. Postoji mogućnost za bračnu vezu ili prinovu u porodici.

U opremanju kuće i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijaće Vam boje zemlje: braon tonovi, zelenkasta, tamnosmeđa, tamnoplava i siva boja. U toku naredne godine, utorak je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za delove Meksika i Novog Zelanda, zatim Grčka i Makedonija.

MARS / PLUTON (5)

U narednom periodu posebno do izražaja dolazi Vaš takmičarski duh i dobra psihofizička kondicija. Pokazaćete interesovanje za održavanje dobre forme, u tom smislu posebno će Vam prijati neka sportska aktivnost i relaksacija. Važno je da pravilno usmeravate svoju energiju i da kontrolišete snagu temperamenta, izbegavajte zaoštrene situacije i pokažite više smisla za toleranciju ili praštanje.

Podstičite kod sebe vedar ton, smisao za humor i druženje. Ovo je period koji pruža mogućnost da iskristališete svoje mišljenje; zatim da jasno odredite stavove i da izrazite svoje simpatije ili antipatije prema različitim situacijama i osobama iz svog okruženja. Važno je da ostvarite svoje ciljeve, ali morate imati i smisao za diplomatsko izražavanje ili za usvajanje raznih kompromisa.

U opremanju kuće i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijaće Vam sve žarke boje dana, zatim crna i crvena boja. U toku naredne godine, četvrtak je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za planinske predele, zatim za delove Engleske, Rusije, Portugalije ili Poljske.

JUPITER (6)

Nalazite se pod srećnim okolnostima, tako da je pred Vama period uspona, napredovanja, lične sreće i dobročinstva. “Faktor sreće” je na Vašoj strani, delovaćete poletno i ispunjeno pozitivnom ili kreativnom energijom. Značajno ćete proširiti svoja interesovanja u različitim pravcima i pojačati motivaciju. Sada je povoljan trenutak da ostvarite svoje velike ciljeve ili velike snove.

Neko će završiti visoke škole, ostvariti bračnu vezu ili uvećati porodicu. Moguća su pojačana interesovanja za filozofiju, religiju, duhovne sadržaje ili za proširivanje svesti o kulturi i važnim životnim aspektima. Potrebno je da obratite pažnju na pravilniji ili zdraviji način ishrane, ovo je period kada je moguće da nevoljno uvećate fizičku težinu.

Važno je da se opredelite ka dugoročnijim interesima, zatim ka različitim investicijama u duhovnom i materijalnom smislu; kao što su neki vidovi ulaganja u nekretnine. Rezultati koje ostvarite u ovom periodu, predstavljaće merilo vrednosti i za naredno vreme koje je pred Vama.

U opremanju kuće i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijaće Vam marinsko plava, maslinasta i boja konjaka. U toku naredne godine, subota je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za delove Španije, Italije, Australije, zatim za Čile i Atinu.

MERKUR (7)

U narednom periodu kod Vas će preovladati potreba za saznanjem. Karakterišu Vas osobine kao što su: intelektualna radoznalost, izražavanje novih interesovanja, široka komunikativnost i aktivan društveni život. Prijaće Vam razni susreti, poznastva, putovanja ili razmene informacija, ideja i iskustva.

Moguće je da ćete se opredeliti za neki vid obuke ili kurs. Ovo je period kada Vas najviše interesuju nove ili savremenije ideje, lično usavršavanje, zatim razne inovacije i široki spekatar saznanja o svetu oko sebe. Ulagaćete dosta vremena i energije u unapređenje uslova poslovanja, ali i za poboljšanje uslova stanovanja ili okruženja. Potrebno je da definišete nove vrednosti ili da postavite nove standarde.

Prijaće Vam dinamična uloga i šira društvena angažovanost. U opremanju kuće i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijaće Vam čitav spektar duginih boja, kao i tačkasti ili karirani dezeni. U toku naredne godine, sreda je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za delove Kalifornije, Centralnu Ameriku, Brazil ili Crnogorsko primorje.

URAN (8)

Ovo je dinamičan period koji će Vam doneti brojna iznnađenja, potrebno je da se dobro prilagodite različitim okolnostima. Pratiće Vas najrazličitije promene raspoloženja, kao i promene u svim segmentima života. Kroz spektar različitih promena, postoji mogućnost za sklapanje novih prijateljstava, nove romanse ili za promenu bračnog statusa.

Osetićete duhovni uzlet, a stvari oko sebe ćete posmatrati drugačijim očima. Bićete ispunjeni pozitivnom energijom i nadahnuti kreativnim idejama. Privlačiće Vas savremena shvatanja, progresivne ideje i moderniji način života. Imaćete dovoljno hrabrosti da odgovorite ne neke izazove koje nameće savremeni životni trend. Sloboda je važan činilac sreće, ali morate naučiti da odredite svoju nezavisnost.

Nove tehnologije mogu bitno da utiču na Vaš način poslovanja. Ovo je period kada treba da ostvarite većinu kreativnih ideja, postoje situacije koje će bitno obeležiti Vaš naredni život. U opremanju kuće i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijaće Vam purpurni tonovi, bela i neke neobične kombinacije boja.

U toku naredne godine, utorak je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu su vezana za neka arheološka nalazišta i kulturnoistorijska mesta, zatim za delove Argentine, Čile, Kipar i Rim.

NEPTUN (9)

U narednom periodu očekuju Vas različite neobičnosti, brojne čarolije i radosti života. Ispuniće Vas obilje mašte i sklonost ka neobičnim interesovanjima. Važno je da svoju energiju i inspiraciju usmeravate ka stvaralaštvu ili pozitivnim ciljevima, jer u suprotnom to Vas može navesti na depresivno raspoloženje i morbidna razmišljanja o suštini života. Obratite pažnju na pravilnu i prirodnu ishranu, izbegavajte različite neumerenosti ili rizik usled nekih oblika poroka.

Na Vaše raspoloženje pozitivan uticaj imaju umetnički sadržaji, kao što su: poseta pozorištu, muzička nadahnuća i koncerti. Ovo je period kada treba ozbiljnije da se posvetite introspekciji, ali sa namerom da pronađete nova saznanja o sebi i da definišete važne stavove o životu.

Privlačiće Vas razmišljanje o altruizmu, a ideja dobra i emocija predstavljaće osnovni pokretač za akciju. U opremanju kuće i prostora stanovanja, kao i u odevanju prijaće Vam različiti pastelni tonovi, plava i tirkizna boja. U toku naredne godine, subota je Vaš srećan dan. Mesta koja Vam pogoduju za putovanje, odmor ili posetu vezana su za delove Kine, Floridu, Egipat, zatim Taru ili kulturnoistorijska mesta, fruškogorske manastire.

Izvor: astrolook.com

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.