ponedeljak, 06 februar 2023 05:15

Apatinski atletičari dostojno predstavili Srbiju na Kupu Evropskih šampiona u krosu uŠpaniji

 

Španski grad Oropesa Del Mar, proteklog vikenda od 3. do 5. februara 2023. godine, ugostio je najbolje evropske atletske klubove iz 22 evropskih zemalja koji su nastupili na najprestižnijem klupskom kros takmičenju Kupu Evropskih šampiona u krosu.

Republiku Srbiju i Srpski atletski Savez na Kupu Evropskih šampiona krosu drugu godinu za redom (posle prošlogodišnjeg učešća u Portugaliji) predstavljali su muške seniorske ekipe Atletskog kluba Apatin i Atletskog kluba Leposavić i ženska seniorska ekipa Atletskog kluba Srem Sremska Mitrovica.

Takmičenje je realizovanp po sunčanom vremenu, temepratura je bila 16 stepeni, uz povremeni mestimično jak vetar- staza je bila izuzetno zahtevna celom dužinom je bila sapuno zaokreta. Podloga je bila kombinacija peska i mekane trave, na pojedinim mestima je teren bio tvrd.

U trci seniora na 8.750 metara na izuzetno zahtevnoj stazi i u odličnoj konkurenciji ekipa koje su angažovala pojačanja sa takmičarima iz Kenije, Etiopije, ekipa Atletskog kluba Apatin u ekipnom plasmanu zauzela je 25. mesto. U pojedinačanoj konkurenciji u kojoj je nastupio 101 takmičar, Đuro Borbelj osvojio je 75. mesto sa rezultatom (27 minuta i 44 sekunde), Dušan Krstić zauzeo je 92. mesto (30:23), Miroslav Pešić (31.08) i Aleksandar Stajić (32:15) osvojili su 95. i 96. mesto. Atletski klub Leposavić zauzeo je 26. mesto u ekipnom plasmanu.

U seniorskoj muškoj ekipnoj konkurenciji trijumfovala je ekipa Kasteljona sa 12 bodova, ispred Sportinga iz Lisabona 30 bodova i ekipe iz Italije Kasone Noceto 32 boda. U pojedinačnoj konkurenciji slavio je Kvizera Rodrigo (Kasteljon) 23:55, drugoplasirani je Oskar Čelimo (Kasone Noceto) 24:03, dok je trećeplasirani Longosiva Reuben (Benfika) 24:18.

Ponosan sam na seniorsku ekipu Atletskog kluba Apatin koja je drugu godinu za redom predstavljala Opštinu Apatin, Srpski atletski Savez, AP Vojvodina I republiku Srbiju na ovom najjačem evropskom klupskom takmičenju, na koje se plasirala osvajanjem šampionske titule prvaka Srbije na Prvenstvu Srbije u krosu koje je održano u oktobru 2022. godine u Novom Sadu. Kup evropskih šampiona je jedno od najstarijih takmičenja iz kalendara Evropske atletske federacije, u muškoj seniorskoj konkurenciji bilo je 58. izdanje. Naša ekipa iako nije imala uslove za obavljanje adekvatnih priprema, dostojno je reprezentovala svoju svoj grad i svoju zemlju i hrabro se upustila u borbu sa sjajnim ekipama iz cele Evrope koje su se uz pojačanja specijalno pripremale za nastup. Želeo bih se zahvaliti kolegama iz druga dva srpska kluba Bojanu Komleniću i Aleksandru Neševskom i njihovim timovima na izuzetnoj saradnji tokom pripreme i realizacije naših aktivnosti, izjavio je Goran Čegar, predsednik kluba.

Atletski klub Apatin jedini nije imao službeno lice na takmičenju iz razloga što je kompletan finansijski trošak učešća finansiran iz sopstvenih sredstava, tako da je prioritet dat na učešće takmičara, i donesena je odluka da Goran Čegar kao službeni predstavnik kluba ostane u Srbiji.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.