Proslavu Božića Apatinci već šest godina obeležavaju plivanjem u Dunavu Proslavu Božića Apatinci već šest godina obeležavaju plivanjem u Dunavu
subota, 07 januar 2023 17:22

Proslavu Božića Apatinci već šest godina obeležavaju plivanjem u Dunavu

Proslavu Božića već šest godina pojedini Apatinci obeležavaju na neobičan način, tako što nakon Božićne Liturgije, a pre praznične trpeze, dan obeležavaju plivanjem u Dunavu. Učesnici ove neobične akcije su uglavnom mladi Apatinci, većinom aktivni sportisti, a kada se okupe nakon liturgije ispred Hrama Sabor svetih Apostola, trče stazom dugom dva kilometra do zaliva i gradske plaže, gde počinje božićno kupanje. Najstariji učesnik imao je 55 godina, a najmlađi deset godina.

- Cilј je promocija zdravog života, pravoslavne i porodične vrednosti. Pre šest godina smo počeli ovako da plivamo i to su tada bile o pripreme za plivanje za Časni krst. Voda je uvek hladna, kao i danas, oko 5 stepeni istakao je Đorđe Dražić, inače inicijator ovog druženja.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.