Apatinci Vladimir Rajs i Marina Bulat najbolji predavači na novosadskom FTN Vladimir Rajs i Marina Bulat
sreda, 28 decembar 2022 08:07

Apatinci Vladimir Rajs i Marina Bulat najbolji predavači na novosadskom FTN

Dvoje Apatinaca, Vladimir Rajs i Marina Bulat, su najbolji predavači na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka. NJih dvoje su dobitnici nagrade Departmana - nastavnici sa najvećim brojem radova sa SCI liste objavljenim u 2022. godini.

Ovo dvoje mladih Apatinaca su, što svakako treba naglasiti, i jedini dobitnici ove nagrade, čime je ona još značajnija ne samo za njih, već i za njihove roditelje, ali i za sve nas, Apatince, jer su na najbolji mogući način prezentovali grad iz kog su ponikli i gde su stekli osnovno i srednje obrazovanje.

Vladimir (40) je, sa ocenom 10, diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka 2007. godine, a osam godina kasnije odbranio je i doktorsku disertaciju i stekao zvanje doktora elektrotehnike i računarstva. Vanredni je profesor na katedri za elektroniku, šef usmerenja primenjena elektronika na FTN u Novom Sadu. Dobitnik je nagrade za najbolji diplomski–master rad “Dr Vladan Desnica”, koja se dodeljuje na departmanu za energetiku, elektroniku i telekomunikacije, kao član istraživačkog tima dobitnik je Tesline nagrade za inženjerska dostignuća u oblasti stvaralaštva mladih i godišnje nagrade DEET i Katedre za elektroniku za unapređenje nastavnog procesa i izuzetnu posevećenost studentima.
Marina (34) je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu završila diplomske akademske studije elektrotehnike i računarstva i ostala na fakultetu kao asistent - master na Katedri za električna merenja, Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije. Paralelno sa tim završila je studije matematike u tehnici i odbranila master-diplomski rad iz oblasti primenjene matematike, 2018. godine. Doktorsku disertaciju na studijskom programu energetika, elektronika i telekomunikacije odbranila je ove godine. NJena istraživačka karijera je usmerena ka oblastima električnih merenja, metrologije i biomedicine. Tri puta je bila dobitnica nagrade Društva za ETRAN, za najbolji rad, nagrade fonda “Momčilo Momo Novković” za najboljeg studenta doktorskih akademskih studija 2019. godine, sa prosečnom ocenom 10.

Vladimiru i Marini čestitamo na ovim značajnim nagradama uz želju da i dalje uspešno grade svoje karijere, na ponos svojih porodica i svog Apatina.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.