Apatinka Marina Gajčin vicešampionka Srbije u šahu Apatinka Marina Gajčin vicešampionka Srbije u šahu
petak, 16 decembar 2022 06:05

Apatinka Marina Gajčin vicešampionka Srbije u šahu

U Bajinoj Bašti su juče završena 16. Pojedinačna prvenstva Srbije u šahu, koja su se igrala u dve konkurencije: OPEN (muškarci) i žene.

Kako navode u Šahovskom savezu Srbije, kod žena je nova šampionka WGM Irina Čoluškina, koja, iako je u prvom kolu izgubila, u narednih 8 kola napravila je 7 poena i zasluženo osvojila prvo mesto. Na drugom mestu, kako dalje navode, sasvim zasluženo završila je reprezentativka WIM Marina Gajčin sa 6,5 poena, dok je treće mesto osvojila WGM Marija Manakova sa 5 poena i boljim dodatnim kriterijumim od prošlogodišnje šampionke WGM Jovane Erić.

U OPEN konkurenciji prošlogodišnji šampion, GM Velimir Ivić, uspeo je da odbrani titulu i sa 7,5 poena osvoji šampionski pehar. Ovaj uspeh došao je ponajviše zahvaljujući pobedi u 8. kolu, protiv prvog nosioca i direktnog konkurenta GM Aleksandra Inđića koji je sa 7 poena zauzeo drugo mesto.

Zahvaljujući sjajnom finišu (3 pobede u poslednja 3 kola), 3. mesto osvojio je GM Aleksandar Kovačević, sa 6 poena.

Pehare najboljima uručio je Dejan Timotijević, ispred opštine Bajina Bašta i Sportskog saveza opštine Bajina Bašta.

Glavni sudija bio je IA Rade Goljović, zamenik glavnog sudije, IA Lena Miadinović, a direktor prvenstva IO,IA Saša Jevtić.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.