Apatin ugostio mlade boksere iz čitave Vojvodine Apatin ugostio mlade boksere iz čitave Vojvodine
utorak, 06 decembar 2022 06:28

Apatin ugostio mlade boksere iz čitave Vojvodine

Apatin je proteklog vikenda bio domaćin dvanaestog kola bokserske Lige Vojvodine, a događaj je nosio naziv memorijal “Žarko Lukić”. Učešće na turniru je uzelo osam kluba iz Vojvodine, a Apatinci su u sportskoj hali imali priliku da pogldaju ukupno 17 borbi. Milan Ćopić, predsednik Bkserskog kluba “Apatin” koji je organizovao ovaj turnir, rekao je da su neusklađeni kalendari takmičenja krivi što lјubitelјi boksa u Apatinu nisu imali priliku uživo da vide na delu neke od najbolјih boraca u Srbiji.

-Mi smo ovoga puta praktično ostali uskraćeni za nastupe najbolјih takmičara, jer se u Novom Pazaru trenutno održava “Zlatna rukavica”, a u Beogradu kolo Lige Srbije, tako da seoniori uglavnom boksuju tamo. Na našem turniru nastupaju deca koja imaju javne sparinge, ali i omladinci i kadeti koji će odraditi mečeve. Imamo oko sedmaest parova, od kojih će njih osam imati borbe, a biće i osam ili devet javnih spariga, kazao je Ćopić.

Boje Bokserskog kluba “Apatin” su ovom prilikom branili Ognjen Petrić, Dušan Zuber, Nikola Gagović i Nikola Popović, dok je Lukić koji je iz našeg kluba prešao u BK “Sombor” boksvovao protiv svog doskorašnjeg klupskog druga Popovića.

Govoreći o radu Bokserskog kluba “Apatin”, Ćopić je rekao da uprava uz pomoć Opštine i sponzora pokušava da obezbedi sve što je neophodno, kako bi oni koji se odluče za ovaj sport, imali adekvatne uslove za treeninge.
-Ima jedan određeni tim lјudi koji meni kao predsedniku kluba jako mnogo pomažu. Grmuša je izuzetno pedantan i na treninzima je glavni trener, a ja dolazim kada imam vremena. Snalazimo se kao i svi drugi klubovi u zemlјi, malo od Opštine i Sportskog saveza, malo od donatora. Meni je cilј da tu decu dovedemo u salu i da oni nešto nauče od tih veština u boksu, te da na taj način od njih stvorimo ličnosti koji će biti korisni građani ove države. Naravno, intenzivno radimo na tome da ne zapostave školu i da budu primerna deca, zaklјučio je Milan Ćopić.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.