7. POZORIŠNI FESTIVAL OD ČETVRTKA U APATINSKOM KULTURNOM CENTRU 7. POZORIŠNI FESTIVAL OD ČETVRTKA U APATINSKOM KULTURNOM CENTRU
utorak, 25 oktobar 2022 05:52

7. POZORIŠNI FESTIVAL OD ČETVRTKA U APATINSKOM KULTURNOM CENTRU

 

Od četvrtka do subote, u Velikoj sali Apatinskog Kulturnog centra biće organizovan 7. Pozorišni festival, gde će ljubitelji pozoriša imati priliku da pogledaju monodramu „Neodustajanje“ i dve predstave, „Lutka“ i „Prah“.

Karte, po ceni od 500 dinara, se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra koja će biti otvorena od utorka 25.oktobra, pa sve do subote 29.oktobra i to: pre podne od 10 do 12 časova i poslepodne od 17 do 20 časova.

Repertoar:

MONODRAMA „NEODUSTAJANJE“

Četvrtak, 27.oktobar 2022.godine u 20 časova.

Režija: Marija Medenica

Igra: Marija Medenica

Opis predstave: Monodrama Neodustajanje tematizuje fenomen pozorišta iz zakulisne perspektive i predstavlja na neki način „virenje kroz ključaonicu“ u intimni prostor jedne glumice. NJeno stasavanje u umetničkom svetu ispunjeno je brojnim izazovima i dilemama, a najvažnija odluka koju treba da donese je da li da odustane od pozorišta.

PREDSTAVA „LUTKA“

Petak, 28.oktobar 2022.godine u 20 časova.

Autor predstave je Miro Gavran.

Miro Gavran je savremeni hrvatski autor rođen 1961. godine. Dela su mu prevedena na 38 jezika. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 pozorišnih premijera širom sveta, a videlo ih je više od tri miliona ljudi. Jedini je živi dramski pisac u Evropi koji ima pozorišni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja.

Režiju predstave potpisuje Petar Jovanović, a u glavnim ulogama su Sanja Petrov i Boško Petrov.

Opis predstave: U komediji "Lutka" muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila devojka počinje da živi sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriji sa namerom da usreći muškarca. Lutku je konstruisala naučnica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u nju prenela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz komične situacije, svojim prostodušnim i logičnim pogledom na svet, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njim dolaziti u sukobe koji su neizbežni u zajedničkom životu osoba suprotnog pola. Na kraju priče, možemo naslutiti da li je lutka pravo rešenje za nesrećne muškarce.

PREDSTAVA „PRAH“

Subota, 29.oktobar 2022.godine u 20 časova.

Pozorišna predstava „Prah” urađena je po drami Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca, a u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića

Igraju: Nataša Ninković i Zoran Cvijanović

Opis predstave: U centru zbivanja predstave ‘Prah’ su on i ona. Prosečan bračni par koji se svakodnevno bori sa svojim unutrašnjim demonima, dilemama i razmišljanjima. Žive i životare, nesvesni promena koje ih čekaju. Među njima jeste i jedna srećka. Tačnije – loto srećka. Vredna dva miliona koja im stoji na stolu i čeka da je neko na ovaj ili onaj način iskoristi. Šta biste vi uradili? Kako biste reagovali? Da li biste pratili instinkt, razum ili osećanja? Večna borba tinja u njima, a tranzicija u njihovim životima je neminovna.

Izvor: apatinskenovine.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.