RENOVIRANJA ŠKOLA U PRIGREVICI, SONTI I SVILOJEVU: ULOŽENO 6,5 MILIONA RENOVIRANJA ŠKOLA U PRIGREVICI, SONTI I SVILOJEVU
petak, 21 oktobar 2022 07:13

RENOVIRANJA ŠKOLA U PRIGREVICI, SONTI I SVILOJEVU: ULOŽENO 6,5 MILIONA

Lokalna samouprava je u toku 2022. godine uložila više od 6,5 miliona dinara u modernizaciju osnovnih škola u selima apatinske opštine. Konkretno, u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačićˮ u Sonti je rekonstruisan sanitarni čvor, dok je u Svilojevu adaptiran sanitarni čvor, okrečene i sanirane učionice i hodnici, a obnovljena je i lamperija. Najveći radovi izvedeni su u Prigrevici, gde je, pored rekonstrukcije sportske sale Partizan u okviru Osnovne škole „Mladost“, zamenjen pod u učionicama, u vrednosti radova od 1,3 miliona dinara.

Prema rečima predsednice opštine Dubravke Korać, ulaganja su samo deo planiranih radova na podizanju ukupnih školskih kapaciteta u opštini.

„Podsetiću da smo prethodnih godina kompletno renovirali i opremili tri vrtića i izgradili jaslice u Apatinu, kao i da imamo kontinuirana ulaganja u srednje škole. U to ubrajam i proširenje ponude smerova i sistem stipendija za srednjoškolce“, kaže predsednica opštine.

Prema njenim rečima, investicije će se nastaviti i u narednoj godini, kako bi se sve pretškolske i školske ustanove u opštini dovele na zavidan nivo.

„Želimo da deca u Apatinu imaju najbolje uslove za obrazovanje i odrastanje, a verujem i da su roditelji zadovoljni dosadašnjim ulaganjima“, kaže Koraćeva.

Pomoćnica predsednice opštine za pitanja obrazovanja, Milka Nikšić, pojasnila je da u narednim godinama škole u selima apatinske opštine očekuju dodatni radovi. Prema njenim rečima, Osnovnu školu „Mladost“ očekuje zamena podova u preostalim učionicama, Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“ očekuje zamena fasade i sanacija krova, dok Osnovnu školu „Kiš Ferenc“ u skoroj budućnosti čekaju poslovi na postavljanju PVC stolarije i obnovi fasade. Postaraćemo se, da u narednom periodu obezbedimo i sredstva za ulaganja u osnovnoj školi u Kupusini.

„Pored toga, lokalna samouprava vodi računa da škole budu opremljene modernim sredstvima za nastavu i da sve tekuće potrebe učenika, nastavnika i roditelja budu ispunjene“, kaže Nikšić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.