ZAPOSLENO 15 LICA NAKON SPROVEDENOG KONKURSA OPŠTINE APATIN I NSZ ZAPOSLENO 15 LICA NAKON SPROVEDENOG KONKURSA OPŠTINE APATIN I NSZ
petak, 30 septembar 2022 07:00

ZAPOSLENO 15 LICA NAKON SPROVEDENOG KONKURSA OPŠTINE APATIN I NSZ

Na osnovu konkursa koji su polovinom maja raspisali lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje, danas su u velikoj sali SO Apatin potpisani ugovori sa krajnjim korisnicima čime će se zaposliti 15 građana naše opštine.

Po programu zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih, ukupan budžet je bio 1.495.000,00 dinara, od čega je naša opština učestvovala sa 750 hiljada, a na osnovu 6 ugovora sa poslodavcima, biće zaposleno 7 ljudi.

Kada je u pitanju javni konkurs za samozapošljavanje nezaposlenih lica, opredeljena su sredstva u iznosu od 2.5 miliona dinara, od čega su po pola učestvovali opština Apatin i NSZ, a 8 naših sugrađana će nakon današnjeg potpisivanja ugovora pokrenuti sopstveni posao.

Predsednica naše opštine Dubravka Korać se zahvalila Nacionalnoj službi za zapošljavanje na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji, istakavši značaj zajedničkog rada za koji svake godine vlada veliko interesovanje građana naše opštine.

Nakon tri godine tokom kojih na ovaj način finansiramo samozapošljavanje i zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih, mi imamo preko 50 ljudi koji su započeli radni odnos ili zaposlili nekog dodatno na teritoriji naše opštine. Najveći značaj ovih subvencija je upravo u tome da podstiče naše sugrađane da sami razvijaju sopstveni posao čime smo jako zadovoljni i voljni u narednom periodu da ih podržimo, nadam se i sa većim sredstvima, poručila je Dubravka Korać.

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.