GROŽĐEBAL U SONTI ODRŽAN 91. PUT GROŽĐEBAL U SONTI ODRŽAN 91. PUT
utorak, 20 septembar 2022 04:41

GROŽĐEBAL U SONTI ODRŽAN 91. PUT

U nedelju 18. Septembra u organizaciji KUD "Ivo Lola Ribar", a uz pokroviteljstvo opštine Apatin, po 91. put je održana jedna od najstarijih manifestacija u Vojvodini - Grožđebal u Sonti.

Program je počeo defileom učesnika grožđebala ulicama sela i šokačkom svadbom, gde je ovogodišnju titulu kneza poneo Nikola Budimčević, a kneginje Violeta Topalov. Ceremonija njihovog simboličnog venčanje održana je ubašti Doma kulture u Sonti, nakon čega je nastavljena ceremonija i blagoslov "zvona grožđa" u župnoj crkvi "Svetog Lovre".

Centralna, završna priredba "Grožđebala" je održana u sali Doma kulture u Sonti gde su nastupali KUD „Ivo Lola Ribar“ iz Krčedina, muška i ženska pevačka grupa KUD-a „Carza“ iz Apatina, kao i KPZH „Šokadija“ iz Sonte. Ceo događaj su i ove godine svojim prisustvom uveličali gosti iz udruženja žena „Maska“ iz Popovca, Hrvatska.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.