GROŽĐEBAL U SONTI ODRŽAN 91. PUT GROŽĐEBAL U SONTI ODRŽAN 91. PUT
utorak, 20 septembar 2022 04:41

GROŽĐEBAL U SONTI ODRŽAN 91. PUT

U nedelju 18. Septembra u organizaciji KUD "Ivo Lola Ribar", a uz pokroviteljstvo opštine Apatin, po 91. put je održana jedna od najstarijih manifestacija u Vojvodini - Grožđebal u Sonti.

Program je počeo defileom učesnika grožđebala ulicama sela i šokačkom svadbom, gde je ovogodišnju titulu kneza poneo Nikola Budimčević, a kneginje Violeta Topalov. Ceremonija njihovog simboličnog venčanje održana je ubašti Doma kulture u Sonti, nakon čega je nastavljena ceremonija i blagoslov "zvona grožđa" u župnoj crkvi "Svetog Lovre".

Centralna, završna priredba "Grožđebala" je održana u sali Doma kulture u Sonti gde su nastupali KUD „Ivo Lola Ribar“ iz Krčedina, muška i ženska pevačka grupa KUD-a „Carza“ iz Apatina, kao i KPZH „Šokadija“ iz Sonte. Ceo događaj su i ove godine svojim prisustvom uveličali gosti iz udruženja žena „Maska“ iz Popovca, Hrvatska.

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.