APATINSKA PIVARA: ZAGUŠENJE CEVI IZMEĐU DVE ŠAHTE UZROKOVALO POJAVU PENE APATINSKA PIVARA: ZAGUŠENJE CEVI IZMEĐU DVE ŠAHTE UZROKOVALO POJAVU PENE
sreda, 07 septembar 2022 06:29

APATINSKA PIVARA: ZAGUŠENJE CEVI IZMEĐU DVE ŠAHTE UZROKOVALO POJAVU PENE

Veća količina pene koja se pre par dana pojavila na šahti u ulici Miloša Obilića, kod Apatinske pivare, izazvala je različita reagovanja građana na društvenim mrežama.

Iako je većina komentara bila duhovita, bilo je i onih koji su posumnjali da pena može naneti štetu životnoj sredini.

Prema saznanjima do kojih je došla Apatinska pivara, pojavu pene uzrokovalo je zagušenje cevi između dva šahta u ulici Miloša Obilića.

-Zaposleni u Apatinskoj pivari, zaduženi za pitanja zaštite životne sredine su odmah izašli na teren. Utvrđeno je da je reč je o zapenjenoj otpadnoj vodi koja nije štetna po životnu sredinu. Pena je sanirana vodom i utvrđeno je da postoji otežan protok u cevovodu. S tim u vezi, a blagovremenom reakcijom Pivare, danas u 13 časova i 30 minuta su nadležnim institucijama najavljeni radovi koji obuhvataju iskopavanje dela cevovoda u kojima je došlo do zagušenja protoka, sanaciju dela ili zamenu cevi, navode u Apatinskoj pivari.

Uz napomenu da je reč o otpadnoj vodi koja nije štetna po životnu sredinu, u Apatinskoj pivari dodaju da preduzimaju sve neophodne aktivnosti kako bi se situacija što pre prevazišla i obaveštavaju građane da nemaju razloga za brigu.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.