LIBERLAND PREDSTAVIO PROJEKAT ARKA KOJIM ĆE PROMOVISATI TURIZAM U OPŠTINI APATIN LIBERLAND PREDSTAVIO PROJEKAT ARKA KOJIM ĆE PROMOVISATI TURIZAM U OPŠTINI APATIN
nedelja, 14 avgust 2022 05:28

LIBERLAND PREDSTAVIO PROJEKAT ARKA KOJIM ĆE PROMOVISATI TURIZAM U OPŠTINI APATIN

U Apatinu je održna prezentacija investiciono-komercijalnog projekta Arka sa cilјem razvoja turističke ponude prostora Zelena glava na svetskom tržištu.

– Predsednik Liberlanda je došao na ideju da što više otvori prostor Zelene glave za posetioce. Ova lokacija ima ogroman potencijal za izgradnju i razvoj turističkih kapaciteta. U katastru se prostor koji ćemo preurediti vodi kao Zelena glava i Majorova bara. Na njemu smo zamislili rekreativno-turističke sadržaje. Površina prostora koji ćemo ponuditi zainteresovanima je ukupno sedam hektara, od toga pet zemlјišnog prostora i dva hektara vodenog ogledala. Čitavu ovu ideju je osmislio i započeo Sveto Bajić, poznati apatinski privrednik. On je naš partner, sa nama je u ovom poslu i podržava nas. Nasledili smo deo njegovih projekata i delimično ih preradili jer smo videli da prostor ima još veći potencijal nego što smo mislili, a to želimo da iskoristimo, rekao je za Radio Dunav Milan Miščević, finansijski savetnik Liberlanda.

Prezentaciji projekta Arke prisustvovali su pored lokalnih privrednika i predstavnici Gibraltara, Škotske, Amerike, Belgije i drugih zemalјa.

– Primetili smo da je ovo jedna od najbolјih investicionih lokacija. Srbija ima izuzetno lošu turističku ponudu koja je tek poslednjih godina počela da se razvija. Podrška države u tom je neupitna. Srbija promoviše izgradnju i podstiče ulaganje u fizičke fondove, da se gradi na Fruškoj gori, Kosmaju, Kopaoniku, Zlatiboru, Zlataru. Razlika u ovoj lokaciji u odnosu na prethodno nabrojane je što mi turistima možemo ponudimo sadržaje tokom čitave godine. Imamo Dunav, blizu smo velikih tržišta Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke, u blizini dve granice, velikih gradova Beograda i Zagreba, kao i autoputa, tvrdi Miščević.

Na prostoru Arke investitori imaju inovativne ideje od kojih, prema njihovim rečima, neće imati koristi samo oni već i opština Apatin. Projekat je uradio Semjuel Lang, jedan od najviše nagrađivanih svetskih arhitekata, Amerikanac poreklom iz Kine, koji trenutno radi za arhitektonski studio Zaha Hadid.

– Ovaj prostor, zahvalјujući opštini Apatin, jedini ima kompletnu infrastrukturu (kanalizacija, gas, struja, internet) što je teško naći i u Evropi, a ne u Srbiji. Blizu smo Nacionalnog parka. U prethodnim godinama doneti su svi potrebni urbanistički planovi i vodi se kao građevinsko zemlјište. Sve što je opština trebala da uradi ovde je već uradila. Planirana je izgradnja naselјa vila i hotela, plutajućih kuća. Ideja je da investitori zakupe infrastrukturu i kao akcionarsko društvo učestvuju u razvoju turizma. Očekujemo da već 2023. godine ova platforma oživi, kaže Milan Mišković.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.