ponedeljak, 08 avgust 2022 05:24

Romska noć u Apatinu biće održana 15. avgusta

Tradicionalna “Romska noć” održava se u okviru proslave Kirbaja, u organizaciji Udruženja Roma „Zlatno sunce“ uz podršku opštine Apatin, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i Turističke organizacije Apatin.

Najatraktivniji deo Romske noći je izbor za Mis na koji se svake godine prijavi veliki broj učesnica iz čitavog regiona. U kulturno-umetničkom programu nastupiće brojne folklorne grupe, a ove godine Apatince i njihove goste zabavlјaće Aleksandra Ristanović.

Romska noć u Apatinu je pored “Srbobranskih Ciganskih vatri” jedina manifestacija koja se u Vojvodini bez prekida održava preko tri decenije, ujedno je i najmasovnija jer se 15. avgusta u Apatinu okupi preko 10.000 Roma iz celog regiona.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.