subota, 23 jul 2022 06:44

UMALO TRAGEDIJA NA ŽIVOM DUNAVU KOD GRADSKE PLAŽE, SPAŠENA ŽENA I DVOJE DECE!

 

Na živom Dunavu, kod gradske plaže, danas se umalo dogodila tragedija. Samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji nekoliko mladića, od utapanja su u zadnji čas spašeni mlađa žena i dvoje maloletne dece, dečak i devojčica.

-Sve se dešavalo oko pet popodne. Žena je, dok smo mi prelazili kroz vodu, ka ostrvu, bila malo dalje od nas, u vodi, kad ih je ponela struja. Sve troje su ubrzo počeli da se dave i žena je panično zvala u pomoć. I ostali sa obale koji su videli ovaj prizor su počeli dozivati pomoć, priča nam S.D., jedan od očevidaca koji je sa dvoje drugara u tom trenutku već bio stigao do ostrva.

Sve troje su, kaže, odmah potrčali nazad. Već u tom momentu do devojčice je doplivao jedan mladić koji je izvukao iz vode na obalu.

-Dečak i žena, za koju sam kasnije čuo da mu je tetka, su ostali u vodi, boreći se da ostanu na površini, ali su već bili na kraju snaga. Dečak je, jedva nekako, uspeo sam da dopliva do obale, a do žene je uspeo da dopliva jedan čovek i pomogne joj da ostane na površini. Međutim, ona je, u panici i njega vukla pod vodu, te se grčevito borio da oboje ne potonu. Tada smo i mi stigli do njih, ali i jedan mladić sa malim, gumenim čamcem, zahvaljujući kom je i žena bezbedno izvučena na obalu, dok je čovek koji je pokušao da je spase, iako se dobro nagutao vode, doplivao sam, navodi naš sagovornik.

On naglašava da je i dalje pod stresom od današnjeg događaja i da je samo hrabrošću i brzim reagovanjem kupača, izbegnuta tragedija.

-Dunav treba poštovati, on je nepredvidiv i treba ga se plašiti, bez obzira koliko ste dobar plivač. Do sada je odneo mnogo života i ne smemo izazivati sudbinu našim neodgovornim ponašanjem. Nikad ne možemo sa sigurnošću znati gde je voda do kolena, a gde preko glave. Sada jeste plitak i pešice se može do ostrva, ali se tačno zna „staza“ kuda treba ići. Već na par metara levo ili desno su „rupe“ koje uz brze struje mogu da vas toliko povuku da nema nazad, završava naš sagovornik i dodaje da se ovo danas srećno završilo, ali i da je malo falilo da tako ne bude.

izvor:apatinskenovine.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Retki su pop-kulturni fenomeni kao što je Alan Ford, koji toliko osvoje jednu zemlju u kojoj nisu nastali i postanu i os...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.