sreda, 08 jun 2022 07:39

I OVE GODINE BROJNE POGODNOSTI ZA APATINSKE SREDNJOŠKOLCE

 

Učenici koji ove godine upišu jednu od apatinskih srednjih škola moći će da računaju na stipendije i druge vidove podrške koje obezbeđuje lokalna samouprava.

Podsetimo, opština Apatin od prošle godine stipendira odlične srednjoškolce, a pruža i druge pogodnosti kao što su mesečna finansijska podrška za socijalno ugrožene učenike, subvencionisan prevoz i besplatna mesta u Domu učenika za srednjoškolce koji nemaju prebivalište u Apatinu.

Prema rečima predsednice opštine ne radi se o „kratkotrajnim merama“ već o dugoročnom strateškom usmerenju lokalne samouprave da se u Apatinu stvori jak srednjoškolski centar.

„Imamo odličnu infrastrukturu, dobre smerove i dobar nastavni kadar. Radimo na konstantnom ulaganju u opremu i učenički standard, kao i na proširenju srednjoškolske ponude“, rekla je Korać, uz opasku da se obrnuo negativan trend odliva mladih iz naših škola.

Pomoćnica predsednice opštine, zadužena za obrazovanje Milka Nikšić kaže da apatinske srednje škole odlikuje dobar rad sa učenicima, što se vidi po rezultatima.

„Gimnazija je jedna od najboljih škola u Vojvodini po učinku na takmičenjima, samo u poslednjih mesec dana ostvareni su zapaženi rezultati na republičkim takmičenjima iz istorije, jezika i biologije, kao i na sportskim nadmetanjima“, kaže ona i dodaje:

„U Tehničkoj školi veliki naglasak se stavlja na praktičan rad i sticanje veština, posebno na smerovima CNC tehničar i kuvar. Učenici su na taj način obučeni i spremni za dalju karijeru odmah po završetku srednje škole“.

Prema njenim rečima, od prošle godine je posebno atraktivan smer vozač, budući da uključuje i besplatnu obuku i polaganje za vozačku dozvolu.

U pogledu stipendija, Nikšićeva je objasnila je da će one za odlične učenike i naredne školske godine iznositi pet hiljada dinara mesečno.

„Danas tu stipendiju prima 68 srednjoškolaca, a jedini uslov je prosek preko 4,60. Time smo blago podigli lestvicu i uticali i na bolji uspeh đaka u školama“, ističe Nikšić.

Pored toga, kako je rekla, opština obezbeđuje i pomoć u školovanju u iznosu od tri hiljade dinara mesečno za učenike iz socijalno ugroženih porodica i decu ratnih vojnih invalida.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ministar je rekao da problemi koji su uočeni kod dece nisu nerešivi. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.