utorak, 10 maj 2022 06:51

OPŠTINA APATIN OBELEŽILA DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

Dan pobede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sećanja na sve pale borce antifašističke borbe. Naime, toga dana 1945. godine, sovjetski maršal Žukov ratifikovao je ispred Saveznika i antifašističke koalicije zemalja, sporazum o nemačkoj kapitulaciji, koji je dan ranije u ime Trećeg rajha potpisao nemački feldmaršal Vilhelm Kajtel. S obzirom da su Rusi stigli do Berlina i porazili nemačku armiju, pripala im je čast da kao ratni pobednici budu potpisnici nemačke kapitulacije. Time je zvanično Drugi Svetski rat u Evropi završen.

U organizaciji opštinskog udruženja SUBNOR-a, te uz podršku lokalne samouprave i brojnih udruženja, naša opština svake godine obeležava ovaj praznik sećajući se svih stradalih boraca, a posebno svojih slavnih predaka koji su dali živote za slobodu u kojoj živimo.

izvor:soapatin.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.