petak, 08 april 2022 06:13

U APATINU POČELA SA RADOM BESPLATNA ŠKOLICA ROKA

U Centru kulture PIK u Apatinu juče su počeli prvi časovi u okviru besplatne školice roka. Zbog velikog interesovanja, oformljene su čak tri grupe od po desetoro dece, jedna za predškolski i dve za školski uzrast. Od instrumenata, za sada su u ponudi klavir, gitara i bubanj, a radionice vodi prof. Duško Mešinkovski.

Kako saznajemo od Dragana Gajčina, ispred Centra kulture PIK, časovi će se tokom aprila meseca odvijati jednom nedeljno, a nakon toga će se praviti novi rasporedi.

„Profesor Mešinkovski održao je prve radionice za svaku od grupa i ono što mi predstavlja posebno zadovoljstvo su osmesi dece koja su uzela učešće u našem projektu. Sve instrumente koje imamo dobili smo zahvaljujući donacijama, te bih iskoristio priliku da se još jednom zahvalim svim ljudima dobre volje koji su u tome učestvovali. Još uvek nemamo svu potrebnu opremu, ali smo napisali projekat, konkurisali za sredstva i nadamo se pozitivnom ishodu. Za sada imamo nekoliko instrumenata i dodatne opreme, a prikupljanje sredstava i dalje je u toku“, izjavio je Gajčin.

 Kako saznajemo, već za subotu, 9. april, CK PIK priprema humanitarnu svirku, a sva prikupljena sredstva biće usmerena za kupovinu i restauraciju instrumenata, te nabavku dodatne opreme. Organizator najavljuje odličnu svirku, uz čak tri sjajna benda, NJuške, Kontra i Prljavi Romeo.

Svirka počinje u 21 sat, a cena ulaznice iznosi 300 dinara.

izvor:apatinskenovine.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako smo jednom nogom izašli iz talasa respiratornih infekcija, pomoć lekara traži sve više pacijenata, uključujući i de...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.