utorak, 08 mart 2022 06:16

Nižu se uspesi apatinskih atletičara

Članovi Atletskog kluba Apatin su proteklog vikenda nastavili sa realizacijom aktivnosti i sa nastupima na atletskim takmičenjima.

Seniori Atletskog kluba „Apatin”, u proteklih sedam dana, nastupili su na takmičenjima u Splitu, na Srebrnom jezeru i u Gradišci, gde su ostvarili mnoštvo ličnih rekorda i dobre rezultate.
Na tradicionalnom Splitskom maratonu, koji je održan prethodne nedelje, u polumaratonskoj trci na 21 km i 97 metara i u kojoj je, u konkurenciji preko 1000 takmičara iz 30 zemalja, Đuro Borbelj zauzeo 4. mesto, sa odličnim rezultatom 1 sat 9 minuta i 20 sekundi. U istoj trci nastupili su i Nemanja Đurić i Živa Vijoglavin.

Protekle subote, na Srebrnom jezeru, održan je tradicionalni 8. po redu Srebrno jezero polumaraton (21,097 km), na kome je članica AK „Apatin” Milica Marković, osvojila treće mesto u sveukupnom plasmanu kod žena, sa oborenim ličnim rekordom (1 sat 42 minuta 38 sekundi). U trci je nastupio i Milan Marković, koji je u sveukupnom pladsmanu osvojio 11. mesto i treće mesto u starosnoj kategoriji sa rezultatom 1 sat 25 minuta i 4 sekunde.

U nedelju je u Gradišci održan 6. Gradiški polumaraton, gde su nastupila tri člana AK „Apatin”. Aleksandar Stajić je ličnim rekordom u trci na 10 kilometara (36 minuta i 7 sekundi) osvojio drugo mesto u sveukupnom plasmanu, u istoj trci takođe sa ličnim rekordom plasman na 4. mesto sa rezultatom 37 minuta i 40 sekundi ostvario je Nemanja Đurić, dok je Nikola Đurić u trci na 5 kilometara zauzeo 5. mesto u ukupnom plasmanu, rezultatom 20 minuta 50 sekundi.

Trke u Splitu i Gradišci poslužiće članovima AK „Apatin” kao test trke pred nastup na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u polumaratonu, koje se u nedelju održava u Kruševcu i gde će apatinski klub predstavljati 7 takmičara i 1 takmičarka. Dan pre će, u Kameničkom parku, biti održana humanitarna trka za dečiji osmeh, gde će u organizaciji i u takmičarskom delu učestvovati veliki broj članova kluba svih kategorija, a najviše će biti mladih atletičara polaznika besplatne škole atletike, koji će takmičiti u dečijim trkama.

Uporedo sa aktivnim učešćem na takmičenjima seniora, sprovode se tri puta nedeljno besplatni treninzi za mlade apatince u okviru škole atletike. Treninzi se, u narednom period, do dolaska lepog vremena realizuju u maloj sali OŠ „Žarko Zrenjanin”, ponedeljkom i sredom od 17.30 časova i subotom od 10 časova i otvoreni su za svu zainteresovanu decu. Stručni rad sa decom sprovode Bojan Tomašević i Marija Bubalo.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Pažljivo isplaniran budžet pred odlazak na letnji odmor, pomoći će vam da uživate u slobodnim danim bez brige da li ćete...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.