petak, 04 mart 2022 07:44

ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU DOPRINOSA RODNE RAVNOPRAVNOSTI U POSTIZANJU ODRŽIVOG RAZVOJA

U sali apatinske Marine održan je „okrugli sto“ na kom su mišljenja na teme rodne ravnopravnosti iznosili predstavnici lokalne samouprave, kancelarije za LER, Komisije za rodnu ravnopravnost, udruženja građana i fondacije Ana i Vlade Divac.

Predstavljene su aktivnosti socijalnog stuba platforme „Održivi razvoj za sve“ u Apatinu, a govorilo se i o integrisanju rodne dimenzije u lokalnu politiku, kao i o tome koji su ključni izazovi za postizanje rodne ravnopravnosti.

Platformu „Održivi razvoj za sve“ podržavaju Vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta Reforma javnih finansija-Agenda 2030. Partneri na projektu su Fondacija Ana i Vlade Divac, Centar za visoke ekonomske studije, Beogradska otvorena škola, Fondacija centar za demokratiju, Timočki omladinski centar, Fondacija BFPE za odgovorno društvo i Smart kolektiv.

Platforma „Održivi razvoj za sve“ podrazumeva uspostavljanje opštedruštvenih dijaloga među najznačajnijim državnim i nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u agendi za održivi razvoj 2030.

Ciljevi na temu rodne ravnopravnosti kontinuirano se sprovode u opštini Apatin, o čemu je ovom prilikom govorila predsednica opštinske komisije za rodnu ravnopravnost Nataša Ćurčić.

Komisija postoji duži niz godina i trudi se da pruži napredak ovoj temi koja je pored lokalnog, dobila na značaju i na državnom nivou. Da svaka socijalna kategorija, kao i muško ženski odnosi budu ravnopravni u svakom segmentu i u svakoj oblasti. Podršku za to imamo na lokalnom nivou, čemu sigurno doprinosi i činjenica da je na čelu naše opštine, ali i mnogim javnim ustanovama i školama žena. Na nama je da i dalje planiramo i sprovodimo naš program, a u prethodnom periodu on se najviše sprovodio na polju omladine i sporta, rekla je Nataša Ćurčić

izvor:soapatin.org

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.