utorak, 01 mart 2022 06:29

CRVENI KRST APATIN ODRŽAO PREDAVANJE ZA UČENIKE NA TEMU ‚‚PRVA POMOĆ"

 

Crveni krst Apatin organizovao je 28.02.2022 godine u Osnovnoj školi ,,Kiš Ferenc'' u Svilojevu poučno i korisno predavanje za učenike od 5. do 8. razreda na temu ‚‚Prva pomoć".

Učenicima je predočen značaj pružanja prve pomoći, najvažniji ciljevi prve pomoći koji se odnose na spasavanje života, što je osnovni cilj, prevencije pogoršanja stanja obolelog ili povređenog, ubrzavanje oporavka, smanjenje komplikacija i invalidnosti uz nekoliko pokaznih vežbi u kojima su prikazane najčešće povrede sa kojima se mogu susresti. Učenici su pokazali veliko interesovanje za ovu temu.

Predavač je bila Sanja Lazić licencirani predavač prve pomoći uz prisutvo i učešće volontera Alekse Rodića, Jovane Potpare i Dejane Ristovski.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Ruski astrolog Alena Lapšina izdvojila je tri horoskopska para koji su visko kompatibilni kada je reč o zajedničkom živo...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.