sreda, 09 februar 2022 07:39

Petar Mandić:”U Apatinu mi je sjajno, nadam se da ću tu i ostati”

Moj današnji sagovornik je već punih 10 godina član Rukometnog kluba “Apatin”. Tu je započeo svoje prve rukometne korake, tu je igrao dok se nalazio u Drugoj ligi “Sever”, a tu je i danas, kada se on nalazi u Super B rukometnoj ligi. Više o rukometnim iskustvima Petra, jesenjem delu prvenstva u Super B rukometnoj ligi i njegovim planovima za budućnost pročitajte u nastavku.

*Kad, gde i zašto si krenuo da se baviš rukometom?

-Rukomet sam krenuo trenirati u sedmom razredu osnovne škole u Rukometnom klubu “Apatin”, gde se nalazim više od 10 godina. Kao mali sam trenirao karate, ali sam kasnije saznao za rukomet, otišao na trening i izrazio veliku želju da ostanem u njemu.

*Da li imaš neku utakmicu koju pamtiš?

-Prošla sezona je bila jako turbulentna, a svi ćemo je pamtiti po ulasku u Super B ligu, odnosno osvajanju Prve lige “Sever”. Dve utakmice koje ću pamtiti su baš iz tog takmičarskog perioda. Prva je protiv Rukometnog kluba “Hercegovina” iz Sečnja, kada smo ih uspeli savladati rezultatom 20:24 i tako se približiti tituli. Pored njih, za petama nam je bio i Rukometni klub “Hercegovac” iz Gajdobre, kojeg smo dva kola kasnije pobedili 32:35 i tako osigurali lidersku poziciju.

*Da li si zadovoljan jesenjim delom prvenstva u Super B rukometnoj ligi?

-Slobodno mogu reći da jesam. Trenutno smo petoplasirana ekipa od dvanaest, a cilj nam je za ovu sezonu da opstanemo u ligi. Na strani imamo samo jednu pobedu i to prvo kolo protiv Rukometnog kluba “Vrbas”, a uz Kikindu smo ekipa koja ne zna za poraz kod kuće. Nadam se da ćemo u drugom delu sezone nastaviti u istom ritmu i ostvariti naš cilj o kojem mislim da ne trebamo brinuti.

*Imali ste prijateljsku utakmicu protiv Sivca u kojoj ste trijumfovali, u najavi je takođe i memorijalni turnir “Nemanja Stambolija”. Da li imate još nešto u planu pre ligaške utakmice sa Vrbasom?

-Nažalost, na utakmici u Sivcu nisam prisustvao zbog posla, ali sam čuo da se ekipa fantastično pokazala i zasluženo u prvoj utakmici ove godine upisala pobedu. Prema najavama, 12. februara nas čeka memorijalni turnir “Nemanja Stambolija”, a nakon toga za sad nemamo ništa zakazano, već se spremamo za utakmicu protiv Rukometnog kluba “Vrbas”.

*Da li imaš neke konkretne planove za budućnost?

-Već sam naveo, preko deset godina igram za svoj grad i odlično se osećam u njemu. Videćemo kako vreme bude teklo šta će se sve izdešavati, ali za sad planovi su da ostanem u Apatinu, treniram i uživam.

Petre, hvala puno za izdvojenom vremenu i sve najbolje u nastavku karijere.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.