subota, 05 februar 2022 07:25

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA APATIN NA KUPU EVROPSKIH ŠAMPIONA U KROSU

 

Seniori Atletskog kluba Apatin na startu sa najboljim evropskim klubovima

Portugalski grad Oeiras koji se nalazi u neposrednoj blizini Lisabona (17 kilometara udaljenost), narednog vikenda od 4. do 7. februara 2022. godine, ugostiće najbolje evropske klubove iz 20 evropskih zemalja koji će nastupiti na najprestižnijem klupskom kros takmičenju Kupu Evropskih šampiona u krosu sa više od 350 takmičara i takmičarki.

Republiku Srbiju i Opštinu Apatin na Kupu Evropskih šampiona gde su plasman izborile šampionske i vicešampionske ekipe sa nacionalnih šampionata Starog kontinenta, predstavljati ekipa Atletskog kluba Apatin, ekipni šampion Srbije u krosu za 2021. godinu, koji je titulu osvojio u jubilarnoj godini postojanja (20 godina). Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu održano je 23. oktobra 2021. godine u Somboru.

Put Lisabona ekipa kreće danas u petak (4.2.) u večernjim časovima sa aerodroma u Budimpešti, tehnički sastanak i oficijelni trening održaće se u subotu 5.2., dok je za takmičarski dan određena nedelja 6.2.

Danas je u Opštini Apatin pred polazak na put za delegaciju AK Apatin upriličen je prijem od strane predsednice Opštine Apatin Dubravke Korać, koja je u pratnji zamenika predsednice Opštine Radovana Đukića i sekretara Sportskog saveza Opštine Apatina Radomira Radujka i tim putem predstavnici Opštine su poželeli sretan put i dobre rezultate.

Opština Apatin je pružila finansijsku podršku klubu u polovini sredstava u iznosu od 1500 eura, drugu polovinu sredstava klub je obezbedio iz sopstvenih izvora članova kluba.

Atletski klub Apatin u Portugaliji nastupiće u sastavu: Đuro Borbelj (kapiten ekipe), Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i pojačanje iz AK Srem Mirko Mauna, vođa delegacije na takmičenju biće predsednik kluba Goran Čegar.

Seniorska trka na 10000 metara (2 kraća kruga po 1000 metara plus 5 krugova po 1600 metara) u kojoj će nastupiti članovi AK Apatin, startovaće u 12,05 časova i u kojoj će se za titulu ekipnog prvaka Evrope boriti 31 klub iz 20 zemalja.

Ovogodišnje izdanje Kupa Evropskih šampiona u muškoj seniorskoj konkurenciji biće 57 po redu i jedno je od najstarijih takmičenja, dok će seniorke po 39 put nastupati na ovom prestižnom takmičenju iz kalendara Evropske atletike.

Maksimalan broj takmičara po timu je četiri, za ekipni poredak se boduje plasman tri najbolja takmičara i takmičarke.

Atletski klub Apatin je od samog početka postupka registracije i tokom pripremnih aktivnosti imala podršku saveznog selektora Edina Zukovića, i zasigurno će na primeren način predstavljati Apatin, Srpski atletski Savez AP Vojvodina i Republiku Srbiju na ovom izuzetno kvalitetnom takmičenju.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.