sreda, 26 januar 2022 08:37

O humanom Apatincu piše i nemački list „Bild“

Apatinac Perica Trivanović trenutno živi u Nemačkoj i sa ekipom volontera zbrinjava pse lutalice iz Srbije. Za poslednje tri godine, Trivanović je, zajedničkim snagama sa udruženjem „Njuškice“ iz Apatina, zbrinuo i udomio 226 pasa sa teritorije Srbije.

Nemački visokotiražni list „Bild“ je juče objavio prilog o Perici pod naslovom „Das Gute Hunde-Herz“ („Dobro srce za pse“) u kome u superlativu govori o humanitarnom radu Apatinca i udruženja „Njuškice“.

Trivanović o svom radu govori sledeće:

-U Svilojevu smo od prošle godine kupili prostor površine 2600 kvadratnih metara, na kojem smo izgradili privremeno prihvatilište za napuštene pse, kapaciteta od 10 do 15 pasa. Prvenstveno gledamo da pomognemo životinjama koje su povređene ili bolesne, a nakon lečenja krećemo sa procesom udomljavanja u Nemačkoj.

Udomitelji su, prema njegovim rečima, ljudi koji ne mare mnogo da pas bude rasan, već su to isključivo istinski ljubitelji pasa. Izdvaja da su mešanci često otporniji na bolesti od rasnih pasa, duže žive, socijalizovani su i umiljati.

Osim što nesebično ulaže sopstvena sredstva za svrhe humanitarnog rada, Perica Trivanović prikuplja i donacije kada neki zahvat podrazumeva više novca nego što on može samostalno da izdvoji.

-Protekle tri godine sam svakog meseca uspevao da u Apatin dopremim hranu za pse, u vrednosti od 150 evra. Često, ako nisam u mogućnosti da je sam dopremim, šaljem iz Nirnberga autobusima ili kamionima koji dolaze u Srbiju. Tu su i troškovi lečenja, kao i trošak odvoženja pasa u Nemačku ka udomiteljima. Iznos usluge koju plaćamo za prevoz nekoliko pasa u Nemačku zna da bude i do 300, 400 evra. Tada se obraćamo donatorima i oni novcem pokrivaju deo troškova – navodi Trivanović.

Ovaj humanitarac iskoristio je priliku da u nemačkom „Bildu“ apeluje na Nemce da pomognu njegov humanitarni rad. Pozvao je na pomoć u izgradnji većeg prihvatilišta, za hranu, veterinarske usluge i ostale prateće troškove. Apel je uputio uz želju da se njegov životni cilj ne ugasi.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja naučnika pokaz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.